StoryEditor
bivši američki predsjednik

Trump: "Ukrajinsko-ruska kriza je europski problem, Rusija posjeduje Njemačku"

Piše desk  /  29.01.2022., 15:35h
Bivši američki predsjednik Donald Trump je poručio da je ukrajinsko-ruska kriza europski problem te da Rusija, kako je naveo, posjeduje Njemačku zbog plinovoda Sjeverni tok 2.

"Europa treba biti potpuno uključena. Njemačka se dogovorila s Rusijom o plinovodu i Sjeverni tok je katastrofa", izjavio je tijekom gostovanja u američkoj radijskoj emisiji čiji je voditelj konzervativac Glenn Beck.

Prema Trumpovim riječima, plinovod je je najgluplja stvar koju je ikada vidio. Tvrdi da će Njemačka od Rusije njime dobivati najmanje 70 posto energije.

"To znači da ih Rusija kontrolira, Rusija posjeduje Njemačku. Dobijaju energiju od Rusije, tako da Rusija ima potpunu kontrolu nad Njemačkom, a Njemačka kaže: 'Pa mi ne želimo da se borimo protiv njih'. Ne mogu se boriti protiv njih zbog onog što se događa s energijom", istakao je.

Bivši predsjednik Sjedinjenih Američkih Država je optužio aktualnog predsjednika Joea Bidena da je ohrabrio Rusiju za invaziju na Ukrajinu. Međutim, ne misli da će se invazija dogoditi, već da je riječ isključivo o pregovaranju, prenosi Business Insider.

Trump je ranije ovog tjedna izjavio da rusko-ukrajinska kriza ne bi eskalirala da je on predsjednik.

Dnevnik.ba

22. travanj 2024 21:14