Article_Top_970x250

Trump sretan što se njegov prijatelj Kim vratio i što je dobro

bio proglašen mrtvim

Trump sretan što se njegov prijatelj Kim vratio i što je dobro

svibnja 03, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: Arhiva/Ilustracija

Nakon nekoliko tjedana intenzivnih nagađanja o Kimovom zdravlju sjevernokorejski državni mediji priopćili su u subotu da je prisustvovao dovršavanju postrojenja za gnojiva sjeverno od Pjongjanga.

Američki predsjednik Donald Trump u subotu je reagirao na izvještaje o ponovnom pojavljivanju sjevernokorejskog lidera Kim Jong Una tvitom u kojem je istaknuo da mu je drago "da se vratio i da je dobro".

Nakon nekoliko tjedana intenzivnih nagađanja o Kimovom zdravlju sjevernokorejski državni mediji priopćili su u subotu da je prisustvovao dovršavanju postrojenja za gnojiva sjeverno od Pjongjanga, što je prvo izvješće o njegovom pojavljivanju u javnosti od 11. travnja.

 

Pitanja o zdravstvenom stanju Kim Jong Una zaredala su nakon što se nije pojavio na proslavi 15. travnja kada se obilježava rođendan osnivača režima Kim Il Sunga, njegova djeda.

Prvi je o zdravlju Kim Jong Una 21. travnja počeo nagađati Daily NK, internetski medij u kojemu uglavnom pišu Sjevernokorejci koji su pobjegli iz zemlje.

Trump ranije nije htio komentirati informacije sjevernokorejske novinske agencije.

Zdravlje sjevernokorejskog čelnika je dobro čuvana državna tajna u toj zemlji koja je zatvorena prema svijetu i gdje medijske slobode ne postoje, prenosi Hina.

Dnevnik.ba