StoryEditor

Trump proglašava izvanredno stanje

Piše D  /  14.02.2019., 10:02h

Predsjednik SAD-a Donald Trump je nagovijestio da je spreman potpisati  zakon o financiranju rada vlade i proglasiti izvanredno stanje po pitanju granice, izjavio je lider republikanske većine u Senatu Mitch McConnell, prenosi CNN.

McConnell je kazao da će Senat uskoro glasati o zakonu koji je potreban da bi se izbjegla djelomična blokada savezne vlade u petak, navodi AP, prenosi Beta.

Mjera će omogućiti rad vlade do kraja fiskalne godine, ali bez 5,7 milijardi dolara koje je Trump tražio za izgradnju zida na granici s Meksikom. Očekuje se da će o zakonu danas glasati i Zastupnički dom Kongresa SAD-a. Trumpova suglasnost bi okončala neizvjesnost koja je počela prije Nove godine i uslijed koje je rad vlade bio paraliziran rekordnih 35 dana.

Demokrate i republikanci postigli su u ponedjeljak načelni dogovor o sigurnosti granica kako bi spriječili još jednu djelomičnu blokadu vlade.

Djelomična blokada vlade trajala je do 25. siječnja, kada je Trump potpisao zakon koji omogućava financiranje saveznih agencija samo do 15. veljače.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 13:50