Article_Top_970x250

Trump prekinuo sastanak i obrušio se na demokrate

američki predsjednik

Trump prekinuo sastanak i obrušio se na demokrate

svibnja 22, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: Arhiva

Američki predsjednik Donald Trump naprasno je u srijedu prekinuo sastanak s demokratima u Kongresu o proračunu za infrastrukturne projekte, a zatim se obrušio na njih jer nastavljaju istragu o njegovim vezama s Rusijom i optužuju ga za prikrivanje.

- Ja ne zataškavam, rekao je uznemireni Donald Trump novinarima u Bijeloj kući pošto je prekinuo sastanak s demokratima. Zatim je nanizao 'litaniju' o istrazi koju je posebni izvjestitelj Robert Mueller vodio o navodnom dosluhu njegove predsjedničke kampanje iz 2016. i Moskve te o njegovim pokušajima da spriječi nastavak tih ispitivanja.

Predsjednik Trump, koji se želi natjecati za još jedan mandat 2020., rekao je da zbog njihove "lažne" istrage neće s demokratima razgovarati o infrastrukturi, a to je jedno od rijetkih pitanja u kojima se dvije stranke mogu suglasiti.

Predsjednica Zastupničkog doma, demokratkinja Nancy Pelosi, nije se povukla i spomenula je mogućnost opoziva, postupka što ga je Ustavni sud ustanovio za smjenu predsjednika s dužnosti.

- Činjenica je, a to je vidljivo svima u javnosti, da predsjednik ometa pravosuđe i sudjeluje u prikrivanju i da bi to mogao biti prekršaj zbog kojeg se može pokrenuti opoziv, rekla je Pelosi.

Nakon propasti sastanka i Trumpovih bijesnih kritika na račun demokrata izrečenih u ružičnjaku Bijele kuće, demokrati su optužili predsjednika da na njih prebacuje krivnju. 

Izrazili su zabrinutost zbog njegova ponašanja i dugoročnih posljedica na donošenje odluka u Washingtonu, prenosi HRT.

Dnevnik.ba