Article_Top_970x250

Trump povlači imenovanja dvojice dužnosnika

amerika

Trump povlači imenovanja dvojice dužnosnika

kol 04, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Američki predsjednik Donald Trump povukao je imenovanje Anthonyja Tata, umirovljenog brigadnog generala s mjesta pomoćnika ministra obrane za politička pitanja te Mikea O'Riellyja, koji je na drugi mandat bio imenovan za člana Federalnoga povjerenstva za komunikacije (FCC).

Anthony Tata  je bivšeg predsjednika Baracka Obamu nazvao "terorističkim vođom", prenosi Hina.

Izjava Bijele kuće uslijedila je dan nakon što je glasnogovornica Pentagona rekla da je Tata, koji nije uspio osigurati saslušanje za potvrdu Senata, preuzeo drukčiju političku ulogu u Ministarstvu obrane.

Bijela kuća je objavila također da povlači imenovanje Mikea O'Riellyja, koji je na drugi mandat bio imenovan za člana Federalnoga povjerenstva za komunikacije.

Najava je uslijedila manje od tjedan dana nakon što je predsjednik senatskoga Odbora za vojna pitanja Jim Inhofe rekao da će blokirati imenovanje O'Riellyja zbog jednoglasne odluke petočlanog Federalnoga povjerenstva za komunikacije da Ligado Networksu omogući razmjenu mobilne širokopojasne mreže male snage.

O'Rielly,  koji je u Federalnom povjerenstvu za komunikacije od 2013., u ponedjeljak nije odgovorao na zahtjev za komentarom.

Dnevnik.ba