StoryEditor
suđenje trumpu

Trump poslao poruku svojim pristašama: Amerika postaje marksistička zemlja trećeg svijeta koja zatvara političke protivnike

Piše fena  /  04.04.2023., 19:29h

Bivši američki predsjednik Donald Trump, kojem će danas biti pročitana optužnica, čemu će prethoditi i formalno uhićenje, prvi put danas oglasio se na svojoj društvenoj mreži Truth Social, prenosi NBC.

U objavi je ponovno napao suca i zatražio da se današnje ročište premjesti na drugu lokaciju. Točnije, traži da se ročište s Manhattana prebaci na Statten Island.

Cijela Trumpova objava je napisana u caps locku, odnosno velikim slovima.

U njoj bivši američki predsjednik suca Juana Merchana opisuje kao čovjeka koji je "poznati mrzitelj Trumpa, kao i njegova cijela obitelj".

Kaže da se sud na Manhattanu "nalazi na teritoriji kojom vladaju demokrate," što smatra nepoštenim.

- Vrlo nepošteno mjesto (Manhattan), neki su dijelovi na izborima dali samo 1% glasova republikancima. Ovaj slučaj treba biti prebačen na obližnji Staten Island. To bi onda bila vrlo poštena i sigurna lokacija za suđenje - napisao je, između ostalog, Trump.

Trump je u zasebnoj objavi još napisao da su "radikalno ljevičarske demokrate kriminalizirali pravosudni sistem" i da "to ne bi smjela biti Amerika".

Osim što se oglasio na svojoj društvenoj mreži, Trump je poslao i e-mail pristašama svoje kampanje Trump 2024, u kojem je napisao: "Danas žalimo zbog gubitka pravde u Americi."

U mailu je napisao da je "danas dan kada vladajuća politička stranka uhićuje svog glavnog protivnika iako nije počinio nikakav zločin".

- Budući da sljedećih nekoliko sati neću biti dostupan, želim iskoristiti ovaj trenutak da vam se zahvalim na vašoj podršci - napisao je Trump, dodavši da američka "nacija postaje marksistička zemlja trećeg svijeta koja zatvara političke protivnike".

Na kraju je napisao: "Nema sumnje da ćemo još jednom pobijediti i osvojiti Bijelu kuću 2024. godine."

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 10:50