Article_Top_970x250

Trump otkazao sudjelovanje na Svjetskom ekonomskom forumu

ne ide u davos

Trump otkazao sudjelovanje na Svjetskom ekonomskom forumu

sij 11, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: Arhiva

Američki predsjednik Donald Trump otkazao je sudjelovanje na ovogodišnjem Svjetskom ekonomskom forumu u Davosu koji će biti održan od 21. do 25. siječnja.

Poručio je da je odluku donio zbog djelomične paralize američke vlade.

– Zbog nepopustljivosti demokrata kada se radi o sigurnosti na granicama i zbog važnosti sigurnosti za našu zemlju, otkazujem svoj važni put u Davos, u Švicarskoj, na Svjetski ekonomski forum – napisao je predsjednik SAD-a na Twitteru, prenosi agencija Anadolija.

Trump je u srijedu u Bijeloj kući prekinuo sastanak s demokratskim čelnicima u vezi s financiranjem zida na meksičkoj granici i napisao na Twitteru da je sastanak održan kako bi se prekinula blokada vlade bio “potpuni gubitak vremena”.

Devetnaestog dana djelomične blokade savezne vlade, uzrokovane nesporazumom oko zida, sastanak između Trumpa, čelnika demokrata u Senatu Chucka Schumera i predsjednice Zastupničkog doma Nancy Pelosi i drugih čelnika završen je bez određenih rješenja.

Trump traži da Kongres odobri 5,7 milijardi dolara za izgradnju zida na granici s Meksikom, ali demokrati koji imaju većinu u Zastupničkom domu tome se protive, zbog čega su propali pregovori o financiranju vlade.

Već više od dva tjedna oko 800.000 zaposlenika savezne vlade ne prima plaću.

Dnevnik.ba

Article_Bottom_970x250