Article_Top_970x250

Trump o avioliniji Beograd-Priština: "Svi su govorili da se to ne može ostvariti..."

"velika pobjeda"

Trump o avioliniji Beograd-Priština: "Svi su govorili da se to ne može ostvariti..."

sij 21, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: AFP

Predsjednik SAD-a Donald Trump oglasio se na Twitteru povodom potpisivanja pisma o namjerama Kosova i Srbije s njemačkom aviokompanijom Lufthansa o uspostavljanju direktnog leta između Beograda i Prištine, piše danas Glas Amerike.

"Svi su govorili da se to ne može ostvariti. Međutim, prvi put u posljednjih dvadeset pet godina, bit će uspostavljeni direktni letovi između Srbije i Kosova. Još jedna pobjeda – zahvaljujući veleposlanicima Robertu O’Brienu i Richardu Grenellu", napisao je Trump.

Srbija i Kosovo potpisali su u ponedjeljak u Berlinu pismo o namjerama s njemačkom aviokompanijom Lufthansa o uspostavljanju avionske linije Beograd-Priština.

Nije poznato kada bi ta aviolinija mogla i službeo zaživjeti.

Zračna linija između dva grada u prekidu je dvadeset jednu godinu.

Dokument su, u zgradi američkog veleposlanstva, parafirali Milun Trivunac, državni tajnik u Ministarstvu ekonomije Srbije i Eset Beriša, direktor Autoriteta civilnog zrakoplovstva Kosova (AVCK), javila je agencija AP.

Potpisivanju su prisustvovali Robert O’Brien, savjetnik američkog predsjednika Donalda Trumpa za nacionalnu sigurnost i Richard Grenell, posebni izaslanik Bijele kuće za Srbiju i Kosovo.

Dnevnik.ba