StoryEditor
bivši predsjednik sad-a

Trump: "Nisam mislio da je u Americi to moguće! Jedini prekršaj koji sam počinio je što sam bez straha branio našu zemlju od onih koji ju žele uništiti"

Piše desk  /  05.04.2023., 09:09h

"Nisam mislio da je u Americi to moguće", rekao je Donald Trump u utorak navečer u vezi s optužnicom koja mu je nekoliko sati ranije bila pročitana na sudu u New Yorku.

"Jedini prekršaj koji sam počinio je što sam bez straha branio našu zemlju od onih koji ju žele uništiti", rekao je bivši predsjednik, nazivajući optužnicu "uvredom naciji", u obraćanju stotinama pristaša iz svoje rezidencije u Mar-a-Lagu, na Floridi.

Dodao je da SAD ide kvragu te da su čak i oni koji nisu njegovi obožavatelji rekli da se tako nešto ne bi trebalo događati.

Trump je dalje ustvrdio da se sve ovo događa radi izbora te da okružni tužitelj u Atlanti, za kojega je rekao da je rasist, daje sve od sebe samo kako bi ga mogao optužiti.

"Ovaj lažni slučaj pokrenut je samo kako bi se upleo u predstojeće izbore 2024. Treba ga odmah odbaciti", rekao je.

Na kraju je rekao da se u njegovom slučaju radi o progonu, ali da on može biti uzdignute glave.

Bivši američki predsjednik se obratio javnosti iz iste dvorane za svečanosti u ljetovalištu Mar-a-Lagu iz koje je 15. studenog objavio treću kandidaturu za Bijelu kuću.

Osim ove, Trump je i pod drugim ozbiljnim istragama

Nekoliko sati ranije Trump (76) se na sudu na Manhattanu izjasnio da nije kriv za krivotvorenje računovodstvenih dokumenata, na saslušanju koje je uzburkalo strasti u zemlji.

Pošto je kao slobodan čovjek, bez sudskog nadzora, izašao iz sudnice, Trump će pokušati sve ne bi li spriječio suđenje u siječnju 2024., tek nekoliko mjeseci prije predsjedničkih izbora za koje se kandidirao.

Trumpa se optužuje da je 2016. isplatio pornozvijezdu Stormy Daniels kako bi šutjela o njihovu odnosu uoči izbora za predsjednika. Daniels je rekla da joj je za to isplatio 130 tisuća dolara. Trump odbacuje optužbe i tvrdi da su politički motivirane.

Osim ovog slučaja, Trump, kojeg su dvaput pokušali opozvati u Kongresu, pod ozbiljnijim je istragama zbog uloge u napadu na Kapitol, upravljanja predsjedničkom arhivom i pritiska na elektore u Georgiji. 

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 17:55