StoryEditor

Trump ne odustaje od zida s Meksikom

Piše D  /  11.12.2018., 06:12h

Nekoliko sati prije sastanka s vodećim demokratima, Trump je u nizu ranojutarnjih tweetova pohvalio poteze svoje administracije kojima je cilj blokiranje migranata na granici s Meksikom. Trump je naglasio da su napori da se zaustavi karavana migranata na putu prema SAD-u bili uspješni, te najavio da će "Zid biti izgrađen", prenosi Hina.

Američki predsjednik je financiranje graničnog zida, što je bilo njegovo predizborno obećanje, proglasio najvažnijim pitanjem u sklopu postizanja dogovora u Kongresu o federalnoj potrošnji prije nego 21. prosinca istekne dvotjedni rok o privremenom financiranju federalne vlade. Trump traži od Kongresa da odobri pet milijarda dolara za izgradnju zida.

"Ako nam demokrati ne daju glasove kako bismo osigurali svoju Zemlju, Vojska će sagraditi preostale sekcije Zida", rekao je Trump putem Twittera.

Vođe demokrata u Kongresu Chuck Schumer i Nancy Pelosi - koji su ranije izgradnju zida proglasili "nemoralnom" - trebali bi Trumpu tijekom sastanka kasnije u utorak ponuditi ‘samo‘ 1,3 milijarde dolara za graničnu sigurnost, rekao je neimenovani visoki dužnosnik demokrata.

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 01:16