StoryEditor

Trump: Izvješća o zapošljavanju pokazuju da se naše gospodarstvo vraća natrag

Piše D  /  02.07.2020., 08:07h

"Današnja objava dokazuje da se naše gospodarstvo vraća natrag", rekao je Trump nabrajajući razne sektore u kojima su se, po izvješću, ponovno otvorila radna mjesta. "To su povijesne brojke".

Trump slavi dok se koronavirus ponovno širi u državama s velikim gospodarstvima poput Kalifornije, Teksasa i Floride i tjera lokalne vlade da ponovno zatvaraju barove i druge djelatnosti gdje se smatra da se virus lako širi. Drugo, odvojeno, izvješće od četvrtka kaže da se u posljednjem tjednu lipnja 1,43 milijuna Amerikanaca prijavilo za pomoć nezaposlenima, prenosi Hina.

Unatoč velikom broju novozaraženih Trump je rekao da idućih mjeseci očekuje dobre brojke u zapošljavanju te da će i izvješće o BDP-u u trećem kvartalu, koje će doći pred izbore u studenom, biti dobro.

Izvješće od četvrtka, kaže Trump, "sugerira da su radnici uvjereni da će naći novi posao". Dodao je da Bijela kuća i Kongres nastavljaju pregovarati o novom paketu poticaja, često nazivanom "Faza 4", kako bi se gospodarstvu pomoglo da prebrodi pandemiju koja je ušla u četvrti mjesec.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 07:33