StoryEditor

Trump ide na poprište posljednjeg vala prosvjeda, otputovat će u Kenoshu

Piše D  /  30.08.2020., 09:08h

"(Predsjednik) će ići u Kenoshu, Wisconsin, u utorak. Susrest će se sa snagama reda i zakona i pogledati štetu koja je posljedica nedavnih pobuna", rekao je glasnogovornik Bijele kuće Judd Deere.

U gradu je nekoliko noći zaredom bilo prosvjeda nakon što je policija ispalila sedam metaka u leđa 29-godišnjeg crnca Jacoba Blakea pred očima njegove malodobne djece. Blake je u bolnici i paralizran.

Ta je pucnjava zadnja u nizu policijskih incidenata u SAD-u zabilježenih videokamerom koji su izazvali prosvjede protiv policijske okrutnosti i sustavnog rasizma. Blakeov odvjetnik Patrick Caffer kazao je da paralizirani Blake u bolnici više nema lisice na rukama i da ga je policija prestala nadzirati.

Sindikat policije u Kenoshi u petak je napao Blakeova odvjetnika da objavljuje lažne i zavaravajuće informacije. Sindikat tvrdi da se Blake borio s policijom i da je bio naoružan nožem.

Ured UN-a za ljudska prava u Ženevi ocijenio je da snimke policijskog uhićenja pokazuju da je policija bila nepotrebno nasilna prema Blakeu, prenosi Hina.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 14:50