StoryEditor
teške optužbe

Trump: "Biden i njegova obitelj zarađuju na ratu u Ukrajini!"

Piše desk  /  31.07.2023., 09:03h

Bivši američki predsjednik Donald Trump pozvao je Kongres da odbije dodijeliti novi iznos pomoći Ukrajini sve dok sigurnosne službe ne dostave dokaze o navodnim korumpiranim poslovima predsjednika Bidena i njegovog sina Huntera.

Na skupu u Pennsylvaniji Trump je ponovio kako Biden uvlači Sjedinjene Američke Države u sukob između Rusije i Ukrajine te je naglasio kako postoje dokazi da Bidenova obitelj, kao i sam predsjednik, zarađuju na osnovu rata u Ukrajini.

Navodno, prema Trumpovim tvrdnjama, obitelj Biden poslani su milijuni dolara s računa ukrajinske energetske kompanije Burisma, a naglasio je kako je njegov sin Hunter u upravnom odboru ove kompanije.

"U svjetlu ovih informacija, američki Kongres bi trebao odbiti da odobri jednokratnu isplatu naših iscrpljenih zaliha dok FBI i porezna služba ne predaju svaki dio dokaza koji imaju o zločinačkoj obitelji Biden i njihovim korumpiranim poslovima", rekao je Trump.

Poručio je kako jedino Biden i njegova obitelj imaju koristi od rata u Ukrajini.

"Bideni su od Ukrajine dobili milijune dolara. Sada Ukrajine prima milijarde i milijarde dolara od američkih poreskih obveznika. Joe Biden je kompromitiran i uvlači nas u globalni sukob", zaključio je Trump.

Dnevnik.ba

15. travanj 2024 18:24