Article_Top_970x250

Trump bi mogao cijeli New York staviti u karantenu

Američki predsjednik

Trump bi mogao cijeli New York staviti u karantenu

ožu 28, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: AFP

Američki predsjednik Donald Trump spomenuo je danas mogućnost uvođenja karantene u saveznoj državi New Yorku zbog pandemije koronavirusa, ali nije rekao točno kada ni što ta mjera obuhvaća.

"Neki bi htjeli da se New York stavi u karantenu jer je tu žarište", rekao je Trump.

"New York, New Jersey, možda još jedno ili dva mjesta, neki dijelovi Connecticuta, još razmišljam", dodao je Trump dok se mnogi pravni stručnjaci pitaju može li američki predsjednik uvesti takvu mjeru.

Svrha toga je "ograničiti kretanje", odgovorio je. "Na Floridi imaju problema jer mnogi Njujorčani bježe na jug. Ne želimo to."

"To bi bilo na kraće vrijeme", rekao je još  i dodao da "veoma dobro komunicira" s guvernerom savezne države New Yorka Andrewom Cuomom.

Odgovarajući nekoliko minuta poslije na pitanja u vezi s time, Cuomo je bio vidno iznenađen, rekavši da ta tema ni u jednom trenutku nije bila spomenuta u jutrošnjem telefonskom razgovoru s predsjednikom.

"Ne znam čak ni što to znači", rekao je Cuomo ne skrivajući svoje iznenađenje i dodao: "Ne znam ni kako se to zakonski može provesti."

Savezna država New York je daleko najteže stradala u epidemiji koronavirusa u Sjedinjenim Državama, s 52.318 zaraženih i 728 umrlih.

Dnevnik.ba