StoryEditor

Troje novozaraženih u HNŽ-u, svi iz Čitluka

Piše D  /  22.04.2020., 01:04h

Prema riječima specijaliste infektologa SKB Mostar Siniše Skočibušića, u bolnici se nalazi 20 bolesnika, od čega je pet na mehaničkoj ventilaciji, a 15 u izolacijskom bloku. Na terapiji kisikom je sedam pacijenata. Jučer je otpušten jedan pacijent koji je ozdravio.

Stanje pacijenata na respiratorima je i dalje teško.

Prema riječima savjetnika premijera HNŽ Darka Juke, do sada je izdano 2.713 rješenja o samoizolaciji. MUP HNŽ je izvršio 476 nadzora, a samo jedan je prekršio tu mjeru.

 Na konferenciji za medije obratio se i zapovjednik Kriznog stožera Čapljine Smiljan Vidić, koji je rekao kako u protekla četiri dana nisu imali pozitivnih slučajeva.

"Trenutno na području grada imamo 23 pozitivne osobe, a 187 je u kućnoj izolaciji. Generalna ocjena je da se ogroman broj ovih koji su u samoizolaciji pridržavaju mjera, ali ima pojedinaca koji su ih kršili. Kako je vrijeme odmicalo, ljudi su dolazili do spoznaje da tim svojim neodgovornim ponašanjem ugrožavaju sebe i sve oko sebe, te sada više nemamo kršenje samoizolacije", rekao je Vidić.

Dodao je kako su podijelili maske svim stanovnicima, a da su za medicinske radnike nabavili 100 specijaliziranih odijela i ostalo što je potrebno.

Zahvalio se građanima koji su se pridržavali mjera te izrazio nadu kako će se trend negativnih rezultata testova nastaviti.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 03:18