StoryEditor

Troje Kineza u bolnici u Sarajevu, napravljeni testovi na koronavirus

Piše D  /  25.02.2020., 05:02h

Direktorica KCUS-a Sebija Izetbegović izjavila je kako kineski državljani imaju simprome prehlade, te je ocijenila kako nema razloga za podizanje panike budući dolaze iz regija koja nije opogođena koronavirusom.

"Kineski turisti su smješteni u bolnicu, ali nisu lošeg zdravstvenog stanja", rekla je Izetbegović dodavši da će se do noći znati rezultati testiranja na pojavu koronavirusa kod kineskih turista.

Po njezinim riječima KCUS je poduzeo mjere u slučaju pojave koronavirusa. Odabrana je lokacija u klinici za plućne bolesti u mjestu Podhrastove u Sarajevu, gdje se započelo s izgradnjom izoliranog prostora za eventualne pacijente zaražene koronavirusom, prenosi Hina..

"Važno je znati, to su prostorije adekvatne za liječenje koronavirusa. Uspostavili smo posebne timove i zapovjednu odgovornost snosi Klinika za infektologiju. Izdvojili smo timove, prenijeli aparate na Podhrastove", rekla je Izetbegović.

Na toj lokaciji je na raspolaganju 20 ležajeva.

I Sveučilišna klinička bolnica (SKB) u Mostaru je pripremila odjel za izolaciju oboljelih osoba. Ravnatelj SKB-a dr. Ante Kvesić rekao je kako su u zgradi bivše Kirurgije izolirali čitav jedan blok "po strogim pravilima i standardima".

"Tu je 8 ležajeva u potpunoj izolaciji , s dodavanjem još 12 mogućih ležajeva", rekao je Kvesić.

Dnevnik.ba

 

24. travanj 2024 23:06