StoryEditor

Trnovit put do pozicije zamjenice zapovjednice PS Gornji Vakuf – Uskoplje

Piše D  /  09.05.2019., 01:05h

Nakon završenog studija kriminalistike na Univerzitetu u Sarajevu, s 25 godina se kao mlađi inspektor prijavljuje na Policijsku akademiju, te nakon toga počinje raditi u MUP- u SBK u sektoru kriminalističke policije.

Imala sam jako trnovit put dok sam došla do ove pozicije, čekala sam na posao skoro dvije godine, a u sektoru kriminalističke policije sam zajedno sa svojim kolegama radila najteže slučajeve na terenu, nagledala sam se svega, ali mogu reći da je vrijedilo, i da sam kroz taj sektor stekla najviše iskustva- kazala je Šarić.

U 31-oj godini je aplicirala na poziciju na kojoj je sada,i već petu godinu obavlja djelatnost kontrole rada policijskih službenika, te je i jedna od najmlađih policijskih službenica u ovom činu na području SBŽ. U međuvremenu je Jelena završila i magistarski studij, te postala magistrica kriminologije. Iako je prošla kroz težak period i gubitak roditelja u kratkom periodu, neposredno nakon dobivanja čina, ona je iz toga izašla još jača i upornija u svom poslu.

Odnos kolega prema meni je od samog početka jako profesionalan i kolegijalan, i od strane šefova i od kolega. Nisam imala nikakvu zamjerku niti sam dovedena u nezgodnu situaciju na bilo kojoj osnovi, iako to brine većinu mladih žena koje privlači poziv policajca- naglašava ona.

Uniforma policajca, kaže Jelena, nosi veliku odgovornost, i ona sa svojim kolegama služi kao aparat koji mora realno i objektivno sagledati svaku situaciju, i u skladu s tim reagirati. Njen posao iziskuje puno truda, rada i profesionalizma, pa je ona silom prilika žrtvovala svoj privatni život za karijeru, mada namjerava napredovati i na tom planu.

Trudim se biti ogledalo svojim službenicima, jer kako će oni biti profesionalni, ako to nisam ja. Želim im biti dobar primjer kako se ponašati ljudski i s poštovanjem prema svim građanima i dokazati da mi nismo tu samo kao organi reda, nego kao i organi koji štite svoje građane.
Policijska stanica Gornji Vakuf- Uskoplje se bavi stvaranjem i očuvanjem sigurnog ambijenta za građane i njihovu imovinu, i u skladu s tim provodi niz preventivnih mjera i radnji na suzbijanju nasilja na području ove općine, te zaštiti žrtava nasilja, te suzbijanju opojnih droga i narkomanije, prenosi Uskoplje.info.

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 13:39