StoryEditor
Potpredsjednica PDP-a

Trivić: ‘Nije pametno svrstavati se, ali mi s Rusijom imamo emociju i povijest. Čula sam komentare da sam gora od Dodika i da me zovu ‘‘četnikuša‘‘...‘

Piše desk  /  11.10.2022., 11:00h

Jelena Trivić, kandidatkinja PDP-a za predsjednicu Republike Srpske, rekla je da nije pametno svrstavati se na bilo čiju stranu kada je riječ o ruskoj invaziji na Ukrajinu, ali da "imaju povijest sa Rusijom".

„Ja ne bih davala kvalifikacije. Ja sam nebrojeno puta rekla, kada su politička pitanja na sceni mi nemamo prava biti emotivni. Mi imamo povijest s Rusijom, imamo emociju. Nije pametno svrstavati se na bilo čiju stranu, trebamo biti okrenuti sebi. Ja sam čula komentare za sebe da sam gora od Dodika što se tiče međunarodnih odnosa, čula sam čak da me zovu „četnikuša“. Ja nisam ni ruski čovjek, ni američki, već sam srpski čovjek. Ja gledam što je srpski nacionalni interes, nije pametno da se svrstavamo ni na jednu ni na drugu stranu“, izjavila je Jelena Trivić gostujući na Blic TV-u, prenosi nova.rs.

Kada je riječ o “krađi izbora u BiH”, ona je istaknula da o tome postoje jasni dokazi.

„Ima na desetine biračkih mjesta gdje ja imam nulu, što je statistički nemoguće. Ima 15 takvih mjesta, 15 nula ne može biti slučajno, to samo može biti organizirano. Nisam pokradena ja, već narodna volja. To je mjesto Karanovac u Banja Luci gdje kruži poruka da je B. K. dobila instrukciju da upiše nulu. Imamo 35.000 nevažećih listića, imamo cijepanja papirića. Imamo i video snimak batinaša isto. U pola dva noću Središnje izborno povjerenstvo izvještava da rezultati za nivo predsjednika Republike Srpske nisu dovoljno precizni jer im s terena ne stižu rezultati od biračkih odbora u razumnom roku. Tko je dobro pratio izbornu noć, sve je upućivalo na moju pobjedu. Onda je nastao strukturni lom. Nemoguće da neko nije dao nalog: „Kradi!“, kazala je Jelena Trivić.

Dnevnik.ba

15. travanj 2024 18:48