StoryEditor
simbioza

Trivić: Čula sam da je Begić živio kod Stanivukovića. Prisustvovala sam sceni između njih dvojice, malo je bezveze da o tome pričam

Piše desk  /  17.11.2022., 08:27h

Potpredsjednica PDP-a Jelena Trivić optužila je u Presingu na N1 stranačkog kolegu Draška Stanivukovića za suradnju s njenim protukandidatima Ivanom Begićem i Miloradom Dodikom. Istaknula je kako ne smatra da je Stanivuković zbog ucjena promijenio stranu, komentirajući eksplicitnu snimku Begića, nego je ocijenila da je interes doveo do simbioze banjalučkog gradonačelnika i režima.

Optužili ste Stanivukovića da je pomagao vašem protukandidatu Begiću? Mnogi su u vašim izjavama vidjeli i aluziju na eksplicitnu snimku Begića i da je korištena za utjecaj na Stanivukovića?

Ne vjerujem da je ta snimka korištena. Simbioza Stanivukovića i Dodika je došla kroz interese, regulacijske rupe, stanove, mostove… i famoznog investitora Mladena Milanovića Kaje, koji je blizak i jednima i drugima. Zašto ja ne mogu naći zajednički interes s Dodikom? Zato što dalje otplaćujem kredit za stan.

Što sam aludirala, je li Begić prijatelj Stanivukoviću? Prijatelj mu je čim ga je kandidirao da meni odvlači glasove. Prisustvovala sam sceni između njih dvojice, malo je i bezveze da o tome pričam, kada su se posvađali. Begić je lupao mašući telefonom i prijetio Stanivukoviću da će ga uništiti. To nije prirodna scena. Ja nemam prijatelje koji se tako ponašaju. Ne mislim da je Stanivuković ucijenjen eksplicitnom snimkom.

Čula sam priče da je Begić živio kod njega u kući. Ali mislim da to nema veze sa simbiozom, to je njihov privatni život i kakav god da je imaju pravo na njega. Ali kada me već pitate, po definicijama prijateljstva i prijateljstva koje ja znam – ne znam što mu je (Begić Stanivukoviću).

Stanivuković je vrlo blago reagirao na vaše optužbe da je Dodikov čovjek?

Licemjerno je to. Zašto nije odgovorio na optužbe i rekao to i to nije točno. Imam ja još toga navesti i pričati. Idu izbori za gradonačelnika Banjaluke, on treba obnoviti mandat. Tada ga je osigurao uz pomoć širokog kruga ljudi koji su ga podržali, poput mene, Vukanovića, SDS-a… Mislim da je to njegova čista politička pragmatičnost, kao smirit će se Jaca. Ja sam koncept koji je protiv svega što radi režim, a on je koncept koji može surađivati s režimom. On sada neće ući blisko u režim jer bi to bilo providno i spržio bi se kao Dragan Čavić, pokušat će iSfingirati te relacije s režimom. Tako da on neće ići u baš potpunu simbiozu, ali što će na kraju uraditi mene apsolutno ne zanimA, rekla je.

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 09:20