StoryEditor
Javna rasprava za Trimušu

Trimuša je zamišljena kao mjesto druženja, a ne mjesto deponije u Mostaru

Nikolina TurićPiše Nikolina Turić  /  29.04.2022., 14:20h
U Gradskoj vijećnici Grada Mostara održala se Javna rasprava o revitalizaciji urbanih i zelenih površina u Mostaru. Na raspravi su prisustvovali Gradski vijećnici Grada Mostara i predstavnici građanske inicijative Zajedno za Trimušu.

Ispred građanske inicijative Zajedno za Trimušu Darko Karačić kazao je kako već deset godina zajedno s kolegama brine o plućima Grada Mostara. Te dodao kako je ovo za njih velik dan što se tiče same Trimuše.

image

Darko Karačić

N. TURIć - Dnevnik.ba
„Pripremili smo dosta projekata za Trimušu, što se odnosi na popunjavanje park šume od trkaćih staza, dječjih igrališta, parka za pse i adrenalin parka. Vidjet ćemo na raspravi što će Grad Mostar usvojiti od navedenih projekata“, kazao je Karačić.

Karačić ističe kako su Gradu Mostaru uputili zahtjev za sigurnosne probleme same Trimuše, što se odnosi na požarni put i hidrante.

„Nadamo se kvalitetnoj raspravi i uvidu u sve ono što Grad Mostar planira uraditi za Trimušu. Građanska inicijativa je bila da Trimuša bude otvoren javni prostor za sve od rekreativaca do umirovljenika. Također u planu imamo stvoriti ograđeni prostor za kućne ljubimce“, rekao je Karačić.

Neovisna vijećnica Gradskog vijeća Grada Mostara Boška Ćavar kazala je kako očekuje da će na javnoj raspraviti biti sve objašnjeno kako bih trebala izgledati trim staza i Biskupova glavica.

image

Boška Ćavar

N. TURIć - Dnevnik.ba

„Sigurna sam da je na tom području i Partizansko spomen groblje koje se treba obnoviti izvorno kao što je i već bilo. Očekujem transparentno jednu stranicu na kojoj će pisati koliko će se novca potrošiti na Trimušu. U ovom trenutku to je najneophodnije, jer mi kao građani smo jako izvarani na svakom mjestu“, kazala je Ćavar.

Ispred Udruge potrošača Futura Marin Bago kazao je kako žele stazu na Trimuši, jer su to pluća Grada Mostara.

image

Marin Bago

N. TURIć - Dnevnik.ba
Prije svega želimo održavanje Trimuše, jer mi smo grad koji ima sredstva za zajedničku komunalnu potrošnju. Želimo da se Trimuša vrati u sve Zakonske okvire kako bih se održava i uređivala,te  na kraju želimo vidjeti kvalitetan projekt i raspravljati o njemu“, rekao je Bago.

Gradonačelnik Grada Mostara Mario Kordić kazao je kako su u zadnjih mjesec dana krenuli sređivati i čistiti grad. Te dodaje kako je jedna od ideja zapuštene dijelove grada vratiti građanima Mostara.

„Kroz javnu raspravu ćemo vidjeti želje i viđenja ljudi koji žive i koji će koristiti taj prostor, te ćemo vidjeti jesmo li na dobrom putu i što bih trebalo promijeniti. U međuvremenu su nam se javili nevladine organizacije i Britanska ambasada“, kazao je Kordić.

image

Mario Kordić

N. TURIć - Dnevnik.ba
Gradonačelnik Mostara dodaje kako će se projekt na Trimuši završiti do ljeta ili u ranu jesen. Te dodaje kako je Trimuša zamišljena kao jedna lijepa šuma koja će biti mjesto druženja i rekreacije, a ne mjesto deponije u Gradu Mostaru.

Dnevnik.ba

16. travanj 2024 17:31