StoryEditor

Tri tenisača pozitivna na koronavirus, među njima je i Borna Ćorić

Piše D  /  22.06.2020., 09:06h

Nakon što je ustanovljeno da je bugarski tenisač Grigor Dimitrov, koji je sudjelovao na teniskom turniru u Zadru, zaražen virusom, iz Zadra je došlo još nekoliko loših vijesti.

Načelnik Stožera civilne zaštite za Zadarsku županiju Šime Vicković je za HRT rekao kako je još troje tenisača zaraženo virusom. Nije htio govoriti o imenima, no N1 doznaje kako su među zaraženima hrvatski tenisač Borna Ćorić i kondicijski trener Grigora Dimitrova.

Vicković je dodao kako su 1023 osobe podvrgnute testiranju, svi igrači, treneri i uži tim.  

- Organizira se smještaj, tzv karantena u kojoj će biti smještene igrače pozitivne na koronavirus i stručno osoblje, u izradi je i popis njihovih kontakata. Formirani su dodatni timovi, otvorene telefonske linije - rekao je on. 

Borna Ćorić  (23) se najvjerojatnije zarazio bugarskog tenisača Grigora Dimitrova koji je u nedjelju navečer iz Monte Carla objavio kako je bio pozitivan na testiranju što je stvorilo blagu paniku u Zadru. Bugarin je nekoliko dana proveo u Zadru na tenisku turniru Adria tour gdje sudjelovao u svakodnevnih aktivnostima.

Igrao je meč protiv Borne Ćorića, a igrao je u četvrtak trening utakmicu s košarkašima Zadra, gdje su sudjelovali i druga jaka teniska imena, Marin Čilić, Borna Ćorić, Novak Đoković i Alexander Zverev. Đoković je osobito bio blizak Bugarinu u duelima, a košarkaši Zadra, koji su sudjelovali na utakmici, poslani su u samoizolaciju. 

Osim košarke, tenisači su isti dan otišli na Forum gdje su se družili s desecima djece i zaigrali tenis na trgu, a Dimitrov je večer proveo s ostalim tenisačima na koncertu Gibonnija, prenose 24sata.

Dnevnik.ba

16. travanj 2024 08:45