StoryEditor

Tri su kandidata za trenera Dinama, jedan od njih je veliki favorit

Piše D  /  28.03.2020., 10:03h

Velik dio informacija s više adresa u petak je imao sličan signal. Dvojbe praktički nema, Bjeličin nasljednik na Dinamovoj klupi bit će Igor Jovićević. Čeka se tek službeni Bjeličin odlazak, objava kako je s njim sve dogovoreno da bi u Maksimiru predstavili Igora Jovićevića. Navodno je već napravljena i nova kadrovska križaljka, novi stožer prve, shodno tome i druge momčadi, trebat će napraviti neke rotacije unutar klupske struke. Čuje se, primjerice, da bi u stožeru opet mogao biti Damir Krznar, koji ionako odlazi zbog zdravlja s funkcije šefa omladinske škole.

No, dok neki tvrde da je Jovićević sigurna oklada i da se tu nema što promijeniti, iskustvo uči da su u Maksimiru svi preokreti mogući dok nije ‘crno na bijelo‘. Ponekad, čak i onda. Pa se u kuloarima pojavilo ime Romea Jozaka, bivšeg šefa omladinske škole, koji je u poljskoj Legiji, u vrijeme dok je Bjelica bio u Lechu, imao svoje prvo samostalno trenersko iskustvo, poslije je radio kao šef u Kuvajtu. Jozak, navodno, ima zagovaratelje u klupskom vrhu, međutim, ima i povijest, zadnji odlazak iz Maksimira nije bio baš lijep. Također, treća opcija, koja bi u nekim drugim okolnostima možda bila prva jest - Zoran Mamić. Kao trener je, nesumnjivo, pokazao kvalitetu, i u Dinamu i u turbulentnom arapskom svijetu, bio bi s te strane možda i sigurnije rješenje od druge dvojice. No, puno je drugih stvari koje mu ne idu u prilog.

Igor Jovićević, pak, trener je koji uživa određen respekt javnosti zbog rezultata koje njegova mlada momčad ostvaruje u juniorskoj Ligi prvaka, zadrti je dinamovac, radnik i perfekcionist, k tome, ako Dinamo u skorije vrijeme opet bude osuđen na vlastite mlade snage, on je čovjek koji ih jako dobro poznaje. I to su aduti koji su u ovom trenutku, po mnogima, na njegovoj strani, jer u situaciji kad se ne zna kad će se nogomet opet igrati nije ideja tražiti neko skupo trenersko ime iz inozemstva. Jovićević je svakako prva opcija, pišu Sportske novosti.

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 17:24