StoryEditor

Tri romske obitelji u Stocu dobile na korištenje stambene objekte

Piše D  /  05.05.2021., 02:05h

Načelnik općine Stjepan Bošković potpisao je Ugovore o korištenju tri stambena objekta korisne stambene površine 80,80 m², 66,45 m², i 57,00 m² sa tri romske obitelji nastanjene u općini Stolac.

Nove kuće za stanovanje tako su dobili obitelj Martina i Zorice Sulejmanović, te obitelji Mirasada i Safeta Ibrahimovića.

Općina Stolac je u svrhu rješavanja problema stambenog zbrinjavanja Roma na području općine Stolac pokrenula aktivnosti na iznalaženju financijski sredstava i lokacije za izgradnju stambenih jedinica za romske obitelji koje žive na području općine Stolac još 2016 godine.

U sklopu prve faze projekta u izgradnji su tri stambene zgrade/kuće, jedna dvosobna, druga trosobna i treća četverosobna. Kuće su na vodovod povezane bunarima, a na kanalizacijski sustav septičkim jamama. Objekti su priključeni na električnu mrežu. Lokacija stambenih jedinica je na dijelu Ošanjića.

Načelnik Bošković izrazio je zadovoljstvo završenim projektom ostvarenim u suradnji sa Ministarstvom za ljudska prava i izbjeglice i Udruženjem "Kali Sara-romski informativni centar". Istaknuo je kako je općina Stolac osigurala zemljište, izdala sve potrebne dozvole i infrastrukturne priključke.

Gospodin Dervo Sejdić predsjednik Udruženja "Kali Sara-romski informativni centar" izrazio je zadovoljstvo što je imao priliku nazočiti ovom činu potpisivanja ugovora u općini Stolac;

“Zahvaljujem se prije svega načelniku gospodinu Boškoviću i njegovoj administraciji, koji su ovaj projekta doveli do kraja. Posebna mi je čast pozdraviti Rome općine Stolac i poželjeti im sreću i zdravlje u njihovim novim kućama baš uoči romskog praznika Đurđevdana”.

Naravno uskoro ide i druga faza ovog projekta gdje će se graditi također tri stambene jedinice za Rome.

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 13:14