19.02.2022., Mostar - Prije pocetka izvanrednog zasjedanja Hrvatskog narodnog sabora BiH, Predsjednistvo HNS-a polozilo je vijence i zapalilo svijece kod spomen obiljezja poginulim braniteljima ispred Hrvatskog doma herceg Stjepan Kosace, nakon cega se medijima obratio predsjednik HNS-a Dragan Covic. Photo: Denis Kapetanovic/PIXSELLDENIS KAPETANOVIC/PIXSELL - Pixsell
StoryEditor
čeka se sjednica

Tri Ljubušaka vrlo vjerojatno će biti izbačeni iz HDZ 1990 nakon glasovanja za HDZ BiH za Dom naroda

Piše desk  /  25.11.2022., 21:11h

HDZ1990 u ovoj županiji ima 4 zastupnika, a lista te stranke dobila je 1 glas - onaj Antonije Banožić koja je glasala sama za sebe.

U Širokom Brijegu u četvrtak je održan nastavak konstituirajuće sjednice Skupštine Županije Zapadnohercegovačke na kojoj su se birali izaslanici u Dom naroda Parlamenta Federacije BiH.

Tri zastupnika iz HDZ-a 1990, čini se, nisu se držala stranačkoga dogovora nego su dali glas kandidatima i listama HDZ-a BiH s obzirom na to da su liste HDZ-a BiH osvojile 20 glasova od ukupno 22 koliko ih je u hrvatskom klubu. Ova skupština ima 23 zastupnika, a Miroslav Mitrović je jedini u srpskom klubu.

Kako kaže projekcija portala Bild.ba, liste HDZ-a su osvojile 20 glasova, Banožić i Mitrović su sami sebi dali glas, a nevažeći je bio jedan od dva HRS-ova. Za HDZ BiH je, čini se, glasovao i sam Zvonko Jurišić.

HDZ1990 u ovoj županiji ima 4 zastupnika, a lista te stranke dobila je 1 glas – onaj Antonije Banožić koja je glasala sama za sebe.

“HDZ1990 je u Skupštini ŽZH imao svoju listu za Dom Naroda. Naši su zastupnici imali jasnu Odluku stranke o neupitnoj potpori liste HDZ-a 1990. Broj glasova koji je dobila naša lista jasno govori šta se zapravo dogodilo. O daljnjoj političkoj sudbini zastupnika koji nisu poštovali Odluku stranke jasne su odredbe Statuta, ali pričekajmo da tijela stranke, u narednih dan do dva, tu činjenicu i konstatiraju”, rekao je za Bild.ba predsjednik HDZ 1990 Ilija Cvitanović.

Dnevnik.ba

20. veljača 2024 08:23