Article_Top_970x250

Tri godine zatvora za uposlenika federalnog ministarstva za pitanje boraca

ZLOUPORABA POLOŽAJA I OVLASTI

Tri godine zatvora za uposlenika federalnog ministarstva za pitanje boraca

lip 12, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Ilustracija: N1

Nakon prihvaćanja sporazuma o priznanju krivnje, Županijski sud u Sarajevu oglasio je krivim Dragana Majstorovića, uposlenika Federalnog ministarstva za pitanje boraca i invalida obrambeno-oslobodilačkog rata za kaznena djela zlouporabe položaja ili ovlasti, krivotvorenje službene isprave i krivotvorenje isprave. Osuđen je na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od tri godine, prenosi FENA.

Dragan Majstorović je optužen da je zlouporabom položaja u ranijem periodu nezakonito izdao više od 30 lažnih uvjerenja o zapovjednoj dužnosti i ratnim odlikovanjima bivšim pripadnicima HVO-a, a na osnovu kojih su oni neosnovano ostvarili povoljnije mirovine u iznosu većem od 200 tisuća maraka. Većina od ovih 30 bivših pripadnika HVO-a ranije su procesuirani u Mostaru.

Istovremeno, pribavio je sebi nezakonitu korist u iznosu od oko 2.000 KM tako što je od jedne osobe uzeo novac za pristojbu koja se ne plaća, a zauvrzat joj izdao lažno uvjerenje.
Optužen je i da je pribavio krivotvorenu diplomu više ekonomske škole koju je upotrijebio pri uposlenju u navedeno Federalno ministarstvo, priopćeno je iz Županijskog tužiteljstva ŽS.

Dnevnik.ba

Article_Bottom_970x250