Article_Top_970x250

Treneri hercegovačkih premijerligaša složni u jednom: Natjecanje treba nastaviti kad se steknu uvjeti

propala sezona?

Treneri hercegovačkih premijerligaša složni u jednom: Natjecanje treba nastaviti kad se steknu uvjeti

tra 04, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: Screenshot via jabuka.tv

Tri trenera premijerligaških klubova iz Hercegovine jednoglasna su da sezonu u BH Telecom Premijer ligi Bosne i Hercegovine treba nastaviti i završiti kada se za to steknu uvjeti.

Toni Karačić, strateg Širokog Brijega, Mladen Žižović iz Zrinjskog te Feđa Dudić, šef struke Veleža, ističu da prinudna stanka u prvenstvu izazvana pandemijom koronavirusa ne smije biti opravdanje da se natjecanje definitivno prekine, odnosno konačan plasman odredi na osnovu trenutnog stanja, pišu Nezavisne novine.

Ne znam koje drugo rješenje bi bilo ispravno osim da se prvenstvo nastavi i konačan plasman odluči na terenu. Sve i kada bismo nekome sada dali medalju na osnovu trenutnog plasmana, ona ne bi imala pravi sjaj. Situacija je neuobičajna i za nastavak nam trebaju minimalno četiri tjedna priprema, ali sve je to moguće odraditi ako se steknu uvjeti. Sve manje od četiri tjedna izazvalo bi rizik za ozljede igrača, kazao je Toni Karačić, trener Širokog Brijega.

Dvojbu treba li završiti započeto nema ni Feđa Dudić. Trener “rođenih” poteškoće s eventualnim vraćanjem momčadi u formu vidi kao dodatni izazov.

Ovo je je specifična situacija koja će mnoge trenere i momčadi staviti u novi izazov, ali i to je na neki način dobro. Ne treba kukati, nego se prilagoditi. Uostalom, svi smo u istoj situaciji, a kada počnemo trenirati, bit će zanimljivo vidjeti kako će se tko snaći. Igrači su željni utakmica i jedva čekaju da se situacija smiri. U pripremama za eventualni nastavak trebat će nam naravno nekih improvizacija, ali ne mislim da je nemoguće nadoknaditi propušteno i vratiti se u normalan ritam, kazao Dudić.

Žižović smatra da je stanka već sada nanijela veliku štetu, koju će biti teško ispraviti:

Za nastavak sam natjecanja, ali moraju se stvoriti uvjeti za rad i moramo paziti na zdravlje igrača. Velika šteta je već načinjena i pitanje je koliko možemo iskontrolirati situaciju u nastavku. Ako se i nastavi sezona, pitanje je kako dovesti formu na optimalnu razinu, kazao je.

UEFA je u srijedu dala preporuke da se sezone privedu kraju kada se stvore uvjeti. U ovom trenutku ideja je da se natjecanje okonča utakmicama u srpnju i kolovozu.

Dnevnik.ba