StoryEditor

Trener Barce na streljani: Novinari ga obasuli pitanjima o Rakitiću, evo što im je odgovorio...

Piše D  /  01.09.2019., 12:09h

Barcelona je bez ozlijeđenih Lea Messija i Luisa Suareza, te sa Ivanom Rakitićem na klupi, u gostima kod Osasune odigrala 2-2. Domaćini su poveli golom Roberta Torresa u 7. minuti, a izjednačenje Barceloni u 51. minuti donio je 16-godišnji napadač iz Gvineje Bisao Anssumane Fati, koji je tako postao najmlađi strijelac u povijesti Barcelone kad je u pitanju španjolsko prvenstvo. Smijenio je Bojana Krkića, koji je dosad bio najmlađi strijelac Barce u Primeri.

Brazilac Arthur u 64. minuti donosi prednost Barceloni, ali je stoper Gerard Piqué u završnici susreta igrao rukom u kaznenom prostoru i Osasuna je dobila prigodu da iz penala izjednači, a to je i učinio Roberto Torres u 81. minuti svojim drugim golom na utakmici.

Nakon utakmice trener Barcelone, Ernesto Valverde, kojemu se opasno klima stolac, našao se na streljani pred novinarima. Pojedince je posebice zanimalo zašto Ivan Rakitić, nekada standardni prvotimac bez kojeg Valverde nije mogao niti zamisliti momčad, u novoj sezoni ne igra. Nagađa se kako je to kazna jer odbija otići iz kluba, nagađa se i da je na klupi zato što mu se sprema transfer u posljednjim trenucima pa mora biti zdrav i spreman za brzu realizaciju, a možemo malo nategnuti i reći kako mu je i konkurencija dosta jaka.

Muke po Rakitiću

Valverde se pošteno preznojavao kada su na red došla pitanja o Rakitiću.

Zašto Rakitić ne igra?

“Ne znam, što želite da vam kažem”, izvlačio se malo Valverde i tražio prave riječi, ali možda je ipak htio kazati kako mu je klub zabranio korištenje njegova omiljenog igrača. Podsjetimo, Valverde je bio taj koji je inzistirao lani na Rakitićevu ostanku i obećao mu mjesto u prvoj momčadi, ali sada to očito više ne vrijedi.

Potom je brzo okrenuo temu.

“Dobro je to pitanje, ali pitajte i zašto u prvih 11 nisu bili Arthur ili Vidal”, postavio je protupitanje Valverde, ali novinari su ga dalje rešetali.

Mislite li da je to zato što ga prisiljavaju na odlazak u PSG?

“Zar stvarno mislite da bih ja to radio zbog transfera”, rekao je samo kratko nervozni Valverde.

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 21:22