StoryEditor

Trebinjska policija traži sastanak s Graničnom policijom BiH zbog migranata

Piše D  /  14.10.2019., 04:10h

Potvrdili su u priopćenju i da su zaprimili više prijava o neovlaštenim ulascima migranata u kuće koje se nalaze u blizini bh. granice sa susjednim državama te da su policijski službenici na svaki poziv adekvatno odgovorili, što će činiti i ubuduće, prenosi Fena.

Apeliraju na građane da imaju razumijevanja za trenutnu migrantsku krizu na koju će policijski službenici tee uprave, kako se navodi u priopćenju, nastojati odgovoriti adekvatno i u skladu sa svojim mogućnostima.

- Policijskim stanicama je naloženo da svi policijski službenici budu na raspolaganju, kako bi zajedno s građanima uspjeli sačuvati objekte koji se nalaze u selima u pograničnom pojasu BiH sa susjednim državama - navodi se u priopćenju.

S obzirom da još uvijek meteorološke prilike, kako navode, pogoduju kretanju migranata, ne očekuje se da će doći do smanjenja njihovog broja te s toga apeliraju na sve građane hercegovačkih općina, da ukoliko ih vide, da se kreću glavnim ili sporednim prometnicama, pozovu broj 122 i obavijeste policiju o smjeru njihovog kretanja.

- Također, ukoliko ih primijete u napuštenom objektu, apelira se na građane da bez policijske pratnje ne prilaze objektima, kako bi smo svi zajedno spriječili neželjene događaje – dodaje se u priopćenju iz Policijske uprava Trebinje.

U okolini Bileće je nedavno jedan od mještana ubio migranta, nakon što je grupu njih zatekao u kući svog susjeda, u koju su provalili.

Mještani Bileće jučer su održali i prosvjedno okupljanje te zatražili pomoć nadležnih zbog migranstke krize.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 04:30