StoryEditor

Trebali su slaviti rođendan sestre: Djevojčica se istrgnula iz ruku i završila pod kombijem

Piše D  /  12.01.2019., 07:01h

Kako su za Večernji list rekli susjedi, trebala je to biti subota u kojoj će dvogodišnja Tena T. iz mjesta Jelvica kraj Brinja u Ličko-senjskoj županiji slaviti rođendan svoje starije sestre, učenice drugog razreda osnovne škole u Brinju. Već ujutro, malo poslije 10 sati, stigla je i torta koju su roditelji naručili od jednog obrta koji svakodnevno u njihovo, ali i okolna mjesta razvozi kruh, peciva, kolače, torte... da mještani ne moraju svaki dan odlaziti u Otočac, Ogulin ili neko drugo središte.     

No, u samo jednom trenutku dogodila se strašna tragedija koja je zauvijek promijenila živote jedne mlade obitelji. Kako su novinari neslužbeno doznali na mjestu događaja, 32-godišnji vozač kombija ogulinskih registarskih oznaka koji je dovezao tortu za proslavu rođendana najstarije od troje djece, sjeo je za volan kombija, pozdravio se s obitelji i krenuo unatrag izlaziti iz dvorišta obiteljske kuće na cestu. No, baš u tom trenutku djevojčica je istrgnula iz ruku roditelja koji su je držali za ručicu i već se u idućoj sekundi našla iza kombija, pod kotačima vozila, pred očima šokiranih roditelja. Iako vozač nije postigao veliku brzinu, udarac u dijete koje nije vidio iza kombija bio je koban.

Hitna pomoć odmah je pozvana i brzo je došla, roditelji su s malenom krenuli na put prema bolnici u Otočcu, ali, nažalost, Teni nije bilo spasa. Ozljede su bile preteške i preminula je na putu u bolnicu.

– Strašno, žalosno, nemam riječi. Kako smo čuli, jer nismo bili kod njih kada se tragedija dogodila, sve se zbilo u sekundi, svi su samo nemoćno gledali, nisu ni shvatili što se dogodilo. U jednom su trenutku malenu držali za ručicu, a već je u sljedećem bila pod kombijem. Svi smo u šoku, sve mislim da se to nije dogodilo, da će malenu vratiti iz bolnice i da će sve biti dobro – kroz suze je ispričao sugovornik koji poznaje obitelj. Iako se kuća obitelji u kojoj se dogodila tragedija nalazi na osami, a prvi je susjed malo udaljen, ubrzo se u dvorištu kuće sakupilo puno susjeda, rodbine. Nisu htjeli puno pričati, potreseni tragedijom.

Na mjestu nesreće očevid je, osim policije, radila i ekipa Županijskog državnog odvjetništva.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 02:22