Article_Top_970x250

"Treba platiti odštetu obitelji srpskog agresora? Koliko su Poljska ili Češka isplatila štete za ubijene njemačke vojnike?"

karolina Vidović Krišto:

"Treba platiti odštetu obitelji srpskog agresora? Koliko su Poljska ili Češka isplatila štete za ubijene njemačke vojnike?"

tra 14, 2021
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: FaH

Nezavisna saborska zastupnica Karolina Vidović Krišto u srijedu je u Hrvatskom saboru postavila nekoliko pitanja ministru Ivanu Malenici, a koja se tiču hrvatski branitelja. Vidović Krišto se osvrnula na Mišu Hrastova, hrvatskog branitelja koji je ne samo osuđen na zatvorsku kaznu, nego mora i platiti odštetu obitelji poginulog srpskog vojnika.

"U planu oporavka koncentrirali ste se na fraze o promjeni percepcije rada pravosuđa kao da želite Hrvate uvjeriti kako im pravosuđe radi zakonito.

Problem pravosuđa nije pitanje opremljenosti, već ljudi koji donose presude, njihove moralnosti i djelovanja sukladno zakonu.

Nekidan smo čitali da je Mišo Hrastov, čovjek koji je obranio Karlovac, a kojeg je kompromitirani Vrhovni sud osudio na zatvorsku kaznu, dobio poziv od Hrvatske da plati odštetu obitelji poginulog srpskog agresorskog vojnika u visini od dva i pol milijuna kuna.

Recite mi – Vi iz HDZ-a i SDP-a – koliko je Poljska, ili Francuska, ili Češka isplatila štete za ubijene njemačke vojnike na svome teritoriju?

Postoji li u povijesti zabilježena situacija u kojoj napadnuta država obeštećuje agresorske vojnike?

Jeste li svjesni što činite, i koja će vam se pitanja postavljati u budućnosti zbog ove sramote?", upitala je Vidović Krišto Malenicu.

Dnevnik.ba