StoryEditor

Travnik: CEM i policija u zajedničkoj akciji

Piše D  /  18.04.2019., 04:04h

Prema podacima koje je prikupio CEM od svih županijskih MUP-ova, u Federaciji BiH se prošle godine dogodilo ukupno 1.085 prometnih nesreća, koje su uzrokovali vozači u alkoholiziranom stanju.

Najviše, njih 254, dogodilo se u Unsko-sanskoj, dok ih je u Srednjobosanskoj županiji bilo 182, prenosi Fena.

- Upravo vozači snose najveću odgovornost za svoju, sigurnost svojih suputnika, kao i ostalih sudionika u prometu, pa su ih naši volonteri, zajedno s policijskim službenicima, upozorili da ne upravljaju vozilima u alkoholiziranom stanju - kazao je glasnogovornik CEM-a Rismir Krajišnik.

Podjelom promotivnog materijala, vozači su informirani o statistici kada je riječ o prometnim nesrećama u Federaciji BiH, uzrokovanim konzumiranjem alkohola, te kaznenim odredbama Zakona o osnovama sigurnosti prometa na cestama u BiH, koje se tiču vožnje pod utjecajem alkohola.

Ova akcija dio je kampanje 18+, koju Centar za edukaciju mladih kontinuirano provodi od 2013. godine, s ciljem uključivanja nadležnih institucija, organizacija, kao i cjelokupne javnosti u aktivnosti zaštite djece i mladih od izloženosti alkoholu kroz njegovu laku dostupnost, niske cijene i nekontroliranu promociju.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 08:42