StoryEditor

Tragična smrt mladog nogometaša: ‘Zvao sam ga da prošetamo do doma, ali je rekao da će autom‘

Piše D  /  09.05.2020., 08:05h

Dogovorili smo se kako ćemo u subotu u njegovim rodnim Kokorićima peći meso i zabavljati se, a danas od svega nema više ništa. Naš prijatelj je poginuo. Nema ga više, ali živi i živjet će u našim srcima, tiho su nam kroz suze rekli prijatelji Tonija Pervana.

Na mjestu nesreće, u središtu Vrgorca, stoji skupina mladića i djevojaka, u rukama im bijeli lampioni. Krenuli su zapaliti svijeću prijatelju. Toni Pervan je 18. travnja proslavio 18. rođendan. Bio je učenik trećeg razreda Srednje ekonomske škole. Omiljen u društvu, vrhunski sportaš MNK Vrgorac, pred kojim je stajala svijetla nogometna karijera.

U noći na petak nekolicina prijatelja sjedila je na otvorenom svega stotinjak metara od mjesta stravične pogibelji. Nije bilo ni alkohola ni bilo kakvih ludorija. A onda su u neko doba krenuli kućama.

- Zvao sam ga da idemo zajedno, pješice. Kuće su nam jedna uz drugu stotinjak metara od mjesta gdje smo se družili. Rekao mi je da idem, a da će on doći autom. Ja sam otišao, a Toni je ostao. U jednom trenutku majka je čula jaki prasak. Posumnjali smo da je netko nastradao - priča prijatelj nesretno preminulog mladića.

- Zvao sam ga na mobitel, ali mi se nije javio. Zvao sam i drugu dvojicu koji su bili s automobilima, ali ni oni mi se nisu javljali - tužno će njihov prijatelj. Ni ostali nisu svjesni kako se nesreća dogodila. Svi su međusobno prijatelji, družili su se svaki dan, igrali nogomet.

BMW i Peugeot sudarili su se 40 minuta iza ponoći. Vozač BMW-a (19) i vozač Peugeota (22) prevezeni su u KBC Split i izvan su životne opasnosti. Točan uzrok nesreće još nije poznat.

- Bio je momak ‘ko od gore odvaljen’, sportaš. Predviđali su mu sjajnu nogometnu karijeru - kaže potreseni gradonačelnik Ante Pranić.

- Jedan od sudionika prešao je preko središnje linije i izazvao frontalni sudar s djelomičnim preklapanjem prednjih dijelova. Opasnije od toga je samo zabijanje u vrata vozača. U ovakvoj situaciji obično pogiba onaj tko je u slabijem autu i tko ide sporije. Onaj tko ide brže, zaustavlja se u dužem putu. Pitanje je je li suvozač bio vezan. Po fotografijama se može vidjeti kako je vjerojatno BMW išao brže od Peugeota jer ga je zaustavio i vratio unazad - rekao je sudski vještak za promet Goran Husinec o nesreći u Vrgorcu, pišu 24sata.hr.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 17:32