StoryEditor

Tragičan završetak potrage za Antom Josićem

Piše D  /  24.01.2020., 12:01h

Jučerašnja potraga bila je usmjerena na ovo područje na osnovi informacija dobijenih od pripadnika Granične policije BiH, a na terenu su, osim pripadnika FUCZ-a, bili i pripadnici PU Orašje.

Beživotno tijelo šezdesetsedmogodišnjeg Ante Josića pronađeno je 25 kilometara od mjesta na kome je posljednji put viđen u subotu 21. prosinca 2019. godine kod obiteljske kuće u Josićima u općini Domaljevac-Šamac. Potraga je trajala mjesec dana a, po zahtjevu Kantonalne uprave civilne zaštite Posavskog kantona (Orašje) i Službe za civilnu zaštitu Općine Domaljevac-Šamac, pripadnici FUCZ u potragu su se uključili 23. prosinca prošle godine.

Zbog porasta vodostaja na rijeci Savi koja je na ovom dijelu bila vrlo brza i mutna nije postojala mogućnost angažmana timova za potrage i spašavanje pod vodom (ronilaca) pa je potraga nakratko bila obustavljena. Kopnenim dijelom pretraživano je područje od pet kvadratnih kilometara u i oko Josića, Tolise i Tukovih njiva prema carinskom prelazu, pretražen je i dio terena koji je četiri kilometra sjeverozapadno od kuće nestalog na kojem se nalazi njiva koja je nekad bila u njegovom vlasništvu i na koju je ponekad odlazio, a pregledane su i lokacije na kojima se nalazi nasip na rijeci Savi i lateralni kanali za odvod vode. Timovi na vodi sa čamcima pretražili su obale i korito rijeke Save od Josića prema Orašju i Domaljevcu od Nađevaca nizvodno prema Tolisi.

U potragu je za nestalim Josićem bilo je uključeno 35 pripadnika FUCZ obučenih za potrage i spašavanje, tri potražna psa sa vodičima, tim s bespilotnim letjelicama (dronovima) od kojih je jedan sa termalnom kamerom, te tim za spašavanje na vodi (ronioci) sa čamcima i potrebnom opremom, članovi lovačke udruge “Kuna”, ribičke udruge “Zlatni Karas” iz Domaljevca, mještani i obitelj nestalog.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 10:09