StoryEditor

Tragedija u Njemačkoj: Mladi hrvatski reprezentativac poginuo nakon stravične nesreće

Piše D  /  12.08.2020., 12:08h

U sudaru s tramvajem na liniji U8 u Ostfildernu (Okrug Esslingen u Baden-Württembergu), 16-godišnji biciklist teško je ozlijeđen u utorak popodne na Stuttgarter Straße između Ruita i Heumadena, a kasnije je uslijed nesreće preminuo.

Kako doznaje Fenix-magazin, riječ je o mladom hrvatskom reprezentativcu Luki Luciću koji je igrao za Stuttgarter Kickers. Za mladu hrvatsku reprezentaciju odigrao je tri utakmice.

Kako javlja njemačka policija, mladić je išao iz smjera Ruit biciklističkom stazom s desne strane Stuttgarter Straße.

Na takozvanom Abendeckkreuzungu htio je prijeći željezničku prugu na prijelazu opremljenom treptajućim svjetlom.

Prema trenutnim saznanjima, previdio je vlak koji ide u smjeru Ruit.

Unatoč hitnom zaustavljanju i izdavanju signala upozorenja, 56-godišnji vozač vlaka nije uspio spriječiti sudar s biciklistom.

Šesnaestogodišnjak je zadobio teške ozljede i morao je helikopterom biti prebačen do klinike nakon što je od liječnika dobio prvu pomoć.

Prema posljednjim policijskim nalazima, mladić je tamo umro u utorak navečer.

Vozač vlaka i putnici bili su neozlijeđeni. Željeznička pruga, a dio i Stuttgarter Straße i prijelazno područje bili su zatvoreni do oko 5.45 sati.

Na mjestu nesreće dežurala je vatrogasna jedinica sa šest vozila i 20 vatrogasaca.

Spasilačke službe i liječnik hitne pomoći bili su na licu mjesta s jedanaest službi hitne pomoći, helikopterom hitne pomoći... Policija je dežurala s ukupno četiri patrolna automobila. Naredbom državnog odvjetništva iz Stuttgarta pozvan je vještak.

Prometna policija započela je istragu i traži od svjedoka koji su promatrali tijek nesreće da pozovu na broj telefona 0711/39900.

Dnevnik.ba

17. travanj 2024 02:11