StoryEditor

Tragedija u Kaštelima: "Kažu da je dečko hodao po pruzi i da je imao slušalice..."

Piše D  /  06.04.2021., 03:04h

Upaljena svijeća i potrgane policijske trake tužan su podsjetnik na tragediju koja je u ponedjeljak oko 15 sati zavila Kaštel Gomilicu u crno, pišu 24sata.hr.

U naletu teretnog vlaka koji je prometovao na relaciji Split - Ogulin izgubljen je jedan mladi život, i to na pruzi nedaleko od stanice i pružnog prijelaza.

Riječ je o 16-godišnjem mladiću, koji je stradao dok je išao prema nogometnom igralištu GOŠK Kaštela, gdje je godinama trenirao.

- U klubu je od svoje sedme godine, a u idućoj sezoni trebao je iz kadeta prijeći u juniore. Bio je duša od momka, taman se počeo lijepo razvijati kao mladi sportaš. Ova situacija s koronavirusom nije ga nimalo pokolebala, dapače, bio je jako uporan, svaki dan je dolazio na teren i odrađivao individualne treninge. Teško nam je ovu tragediju uopće pojmiti, cijelu noć nismo oka sklopili – kažu u nogometnom klubu.

Stradali maloljetnik ujutro je bio na utakmici juniora, i tada su se on i njegova ekipa dogovorili da će se vidjeti na terenima nakon ručka. Tako je i bilo.

Mladić je uzeo loptu i krenuo naći se s prijateljima, putem uz prugu kojim je svakodnevno prolazio.

- Nikome nije jasno kako se tragedija dogodila. On i njegova obitelj ranije su živjeli u Gomilici ispod pruge, a onda su se preselili u stan tu iznad pruge. Svaki dan je prolazio tu dionicu, što na putu prema autobusnoj stanici za Split, gdje je išao u srednju školu, što zbog treninga. Prijatelji su ga čekali, ali on nije došao. Kažu, imao je slušalice u ušima, ne znam, ne možemo to shvatiti, strašno... - kažu u GOŠK Kaštela.

Mještani koji žive uz prugu kažu nam kako je zvuk trube kojim je strojovođa pokušavao upozoriti nesretnog momka sve prenuo.

- Dugo je trubio, dugo... Zvuk je parao nebo. Izletjeli smo vani vidjeti što se događa. Policija je brzo stigla, sve su ogradili. Došla je i Hitna pomoć, ali nisu mogli ništa, odmah su otišli. Strojovođa je bio izvan sebe, vidjela sam ga kako nosi nekakve papire. Dugačak je bio taj teretni vlak, i očito je bio natovaren jer su na početku kompozicije bile dvije lokomotive. Nije bilo nikakve šanse da se zaustavi – priča mještanka Gomilice.

Kaže nam kako se, iako tu živi cijeli život, ne može osloboditi stresa koji joj donosi svaki prolazak vlaka.

Puno je tu nesreća bilo, baš ovuda kroz Gomilicu. Nedaleko odavde, s druge strane ovog istog pružnog prijelaza stradala je i jedna djevojčica – prisjeća se sugovornica 24sata.hr.

Riječ je o nesreći iz 2012. godine kada je poginula petogodišnja djevojčica.

Prema tadašnjem izvještaju, igrala se sa skupinom djece, a u trenutku nailaska teretnog vlaka pretrčavala je prugu. Vlak ju je udario te je zadobila teške ozljede glave i noge. Preminula je u splitskoj bolnici.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 01:04