StoryEditor

Tomislavgradski vatrogasci vježbom obilježili dan svog sveca zaštitnika - svetog Florijana

Piše fena  /  04.05.2023., 18:56h

Djelatnici Profesionalne vatrogasne postrojbe Tomislavgrad na dan svoga sveca zaštitnika-svetog Florijana, koji se slavi 4. svibnja, su svoj dan proveli radno gdje je su upriličili pokaznu vježbu i pripremili vozila i oprema u slučaju intervencije za požar.

Zapovjednik Profesionalne vatrogasne postrojbe Tomislavgrad Mate Jurčević je kazao da je vježba gašenja požara odrađena na lokaciji izvan grada s ciljem upoznavanja svih sudionika s vatrogasnom opremom za spašavanje, evakuaciju i zbrinjavanje u izvanrednim situacijama kao što je požar.

Nakon vježbe uslijedio je defile s vozilima kroz grad. Potom su održali radni sastanak s načelnikom Tomislavgrada Ivanom Buntićem.

Tijekom ove godine tomislavgradski vatrogasci su imali za razliku od proteklih nekoliko godina najmanji broj intervencija, njih 13 dok su prošle godine sa svojim timovima izlazili na čak 146 intervencija, istaknuo je Jurčević.

Te intervencije se odnose uglavnom na šumske požare odnosno požare gdje je gorjela suha trava i nisko raslinje, zatim slijedi nekoliko intervencija gašenja požara na stambenim i pomoćnim objektima te intervencije s namjenskim vozilom na mjesto događaja gdje su se dogodile prometne nezgode.

Što se tiče osoblja, Profesionalnu vatrogasnu postrojbu Tomislavgrad čini devetero djelatnika, a od voznog parka posjeduju dvije cisterne, jedno tehničko vozilo, džip za terenske požare i jedan bus za prijevoz vatrogasaca do požarišta.

- Planom je predviđeno 12 vatrogasaca, a trenutno je u tomislavgradskom vatrogasnom društvu angažirano njih devetero. Što se tiče materijalno tehničkih sredstava raspolažemo s dovoljno vatrogasnih vozila - kazao je Jurčević.

Hercegbosanska  županija je, od ožujka ove godine, bogatija za 22 vatrogasca od kojih su četiri profesionalna i 18 dobrovoljnih. Oni su u organizaciji Uprave civilne zaštite Hercegbosanske županije uspješno u Tomislavgradu položili ispit iz vatrogastva.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 04:39