StoryEditor

Tomislavgrad: Župa Kongora proslavila blagdan svoga zaštitnika

Piše D  /  08.06.2018., 09:06h

Po ugodnom vremenu vjernicu su svetu misu slušali u hladovini ispred župne crkve, a misno slavlje, uz koncelebraciju drugih svećenika, predvodio je fra Vlatko Soldo, župnik iz Konjica. U nadahnutoj i prigodnoj propovijedi fra Vlatko je, mežu inim,  istaknuo kako je vrijeme u kojem živimo postalo ono u kojem se samo misli na sebe i na svoju fotelju, zavladao je  karijerizam. Malo tko gleda u ona vrata do naših gdje možda ljudi pate, a mi to od svog slijepila ne vidimo, piše Tomislavnews.com.

"Zato budimo svi kao Srce Isusovo, otvoreni za svakog i lijek za svačiju ranu", pozvao je na milosrđe prema drugima, bolesnima i nemoćnima fra Vlatko, te ispričao prispodobu o teškom bolesniku koje je često zlostavljao suprugu, a kojega je ona, unatoč tomu njegovala. Često ga je nagovarala da se obrati, pomiri s Bogom, što je on odbija govoreći kako ga je Bog nepravedno kaznio. Potom ga je nagovarao i prijatelj rekavši mu kako je Bog uvijek bio s njim, kako mu je poslao čestitu suprugu koja ga njeguje...Pokazao mu je raspelo iznad kreveta , a koje je bilo uspomena na njihovo vjenčanje i upravo je to raspelo znak kako ga Bog nije zaboravio. Tako je uvjerio teškog bolesnika da se pred kraj života pomiri s Bogom i obrati se.

Svečano misno slavlje uveličao je svojim pjevanjem Župni zbor Kongora, a nakon mise čuje se, upravo sada, ganga koju predvode mladi i vrhunski gangaš Ivica Jolić sa svojom ekipom, kao i ženske gangašice Ljuba Bošnjak i Ruža Bagarić s drugim gangašicama.

Dnevnik.ba

16. travanj 2024 20:09