Article_Top_970x250

Tomislavgrad zbraja štete, nema ozlijeđenih osoba

HBŽ

Tomislavgrad zbraja štete, nema ozlijeđenih osoba

velj 24, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Olujni vjetar koji je s petka na subotu zahvatio područje općine Tomislavgrada nanio je veliku materijalnu štetu na gospodarskim i privatnim objektima, te elektro i ptt mreži.

Posebno je to bilo izraženo u jugoistočnim dijelovima Duvanjskog polja, u naseljima Borčani i Omolje, gdje je olujni vjetar nosio krovove s privatnih i gospodarskih objekata, lomio i rušio stabla koje su blokirale lokalne prometnice, a padale su i krovne građe i polomljeni crijepovi s obiteljskih i pomoćnih objekata. Također, rušeni su električni stupovi zbog čega su pojedini dijelovi općine ostajali bez napajanja električnom energijom, prenosi Fena.

U nedjelju je vrijeme povoljnije, a mještani ugroženih naselja su pratili preporuke Civilne zaštite koji su upozoravali na opreznost i da ne izlaze bez potrebe iz kuća.

Kako je za Fenu kazao pomoćnik načelnika općine Tomislavgrad za Civilnu zaštitu Jozo Jakić, članovi stožera za Civilnu zaštitu su na terenu, a u ponedjeljak imaju zakazan sastanak radi donošenje daljnjih mjera i odluka u povodu novonastale materijalne štete uzrokovane olujnim vjetrom.

Prema informaciji iz Doma zdravlja Tomislavgrad, tijekom nevremena nije bilo intervencija i ozlijeđenih osoba.

Zapovjednik Vatrogasnog društva Tomislavgrad Mate Jurčević ističe kako su vatrogasci izlazili šest puta na teren gdje su uglavnom otklanjali porušena stabla s prometnica.

Također su otklonjene zapreke u opskrbi električnom energijom i ptt mreži.

Dnevnik.ba

Article_Bottom_970x250