Article_Top_970x250

Tomislavgrad: Vijećnici usvojili odluku o subvencioniranju jesenske sjetve ozime pšenice

HBŽ

Tomislavgrad: Vijećnici usvojili odluku o subvencioniranju jesenske sjetve ozime pšenice

srp 30, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Općinsko vijeće Tomislavgrad na sjednici održanoj u četvrtak usvojilo je Odluku o subvencioniranju jesenske sjetve ozime pšenice poljoprivrednim gospodarstvima na području te općine.

- Općina Tomislavgrad za subvencioniranje jesenske sjetve ozime pšenice u proračunu općine Tomislavgrad za 2020. godinu osigurala je 30.000 marka na način da će iz navedenog iznosa općina sudjelovati u nabavci kvalitetnog sjemena pšenice iznosom 50 posto od ukupne cijene sjemena - kazao je savjetnik za poljoprivredu Općine Tomislavgrad Željko Jurić, prenosi Fena.

Pojasnio je kako je nabavka kvalitetnog sjemena za jesensku sjetvu jedan od osnovnih problema poljoprivrednika, dijelom i zbog toga što BiH nema ovlaštenu ustanovu koja se bavi proizvodnjom spomenutog sjemena.

- Stoga su poljoprivredni proizvođači koji se bave uzgojem ozime pšenice primorani kupovati sjeme koje ne odgovara deklaraciji koja prati to sjeme, a najčešće siju svoje sjeme, takozvanu tavanušu koja ni blizu ne obećava kvalitetan i dobar prinos - istaknuo je Jurić.

Dnevnik.ba