StoryEditor
VLADA HBŽ DONIJELA ODLUKU

Tomislavgrad postaje općina vjetroparkova: Izdaje se još jedna koncesija

Piše desk  /  18.11.2022., 17:55h

Na podrućju Općine Tomsilavgrad gradi se ili će se graditi više vjetroparkova

Vlada Hercegbosanske županije donijela je odluku o provođenju postupka dodjele koncesije za izgradnju vjetroparka Ljubuša u općini Tomislavgrad ukupne snage 80 MW. Koncesija će se dodijeliti kroz postupak nadmetanja po pozivu su skladu sa odredbama Zakona o koncesijama i Uredbe o dodjeli koncesija Vlade HBŽ, a provodit će ga Ministarstvo gospodarstva Hercegbosanske županije, priopćeno je nakon sjednice Vlade. 

Inače, na podrućju Općine Tomsilavgrad gradi se ili će se graditi više vjetroparkova - VE Mesihovina, VE Jelovača, VE Gradina, VE Galečić, a i VE Ivovik, čija je gradnja u punom jeku, na prostoru je ove i livanjske općine, piše Indikator.ba.

Vlada Hercegbosanske županije Vlada također je odobrila ugovor o koncesiji za Rudnik Mesihovina d.o.o.Tomislavgrad. Koncesija je dodijeljena nakon provedenog pregovaračkog postupka s koncesionarom tvrtkom Rudnik Mesihovina d.o.o.Tomislavgrad koja namjerava eksploatirati mineralnu sirovinu crveni boksit na eksploatacijskom polju "Okrugli brig" Studena Vrila općina Tomislavgrad.

Vlada je također dala i saglasnost na tekst prijedloga ugovora o koncesiji s navedenim društvom. Jednokratna koncesijska naknada utvrđena je u iznosu od 1.910,00 KM, dok se godišnja (tekuća) koncesijska naknada obračunava u iznosu od 2,50 % od ukupnog bruto prihoda ostvarenog proizvodnjom mineralne sirovine, priopćeno je.

Dnevnik.ba

12. travanj 2024 02:03