Article_Top_970x250

Tomislavgrad: Otvorena izložba fotografija 'Hrvatske djevojačke nošnje u Europi i svijetu'

Duhovni centr "Karmel sv. Ilije"

Tomislavgrad: Otvorena izložba fotografija 'Hrvatske djevojačke nošnje u Europi i svijetu'

pro 17, 2017
dnevnik.ba
dnevnik.ba

(Foto: Mandino-selo.com)

U organizaciji Udruge za očuvanje i promicanje tradicijske kulture u BiH "Stećak" i Samostana – duhovnog centra "Karmel sv. Ilije" kod Buškog jezera u subotu je organizirana izložba fotografija pod nazivom "Hrvatske djevojačke nošnje u Europi i svijetu".

Izložba prikazuje 29 fotografija hrvatskih djevojačkih nošnji u Europi i svijetu koje su djevojke porijeklom Hrvatice sa svih kontinenata nosile na protekla četiri izbora najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji održanom u Tomislavgradu, prenosi Fena.

U sklopu izložbe akademski mješoviti zbor "Concordia discors" s Filozofskog fakulteta u Zagrebu priredio je koncert na kojem su izvedeni napjevi te svjetovna i crkvena djela klasičnih i suvremenih skladatelja.

Program izložbe i koncerta je održan u najavi dolaska Betlehemskog svjetla u Duhovni samostan "Karmel sv. Ilije" koje, po riječima karmelićanina, etnologa, osnivača i voditelja Etnografske zbirke Buško blato oca Zvanke Martića, nije stiglo na vrijeme zbog kasnog prijenosa svijetla iz Beča.

Inače, pokrovitelji ovoga događaja bili su Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, Ministarstvo znanosti, prosvjete, kulture i športa, Ministarstvo financija i Skupština Hercegbosanske županije (HBŽ) te općina Tomislavgrad.

Dnevnik.ba

Article_Bottom_970x250