Article_Top_970x250

Tomašević srezao broj službenih automobila sa 146 na 44

novi gradonačelnik zagreba

Tomašević srezao broj službenih automobila sa 146 na 44

lip 19, 2021
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Marko Lukunic/Pixsell

Novi aneks ugovora potpisan je na razdoblje od šest mjeseci na iznos od 510.000 kuna + PDV, što ispada 85.000 + PDV mjesečno.

Nakon što je danas poništio natječaj za najam 151 vozila vrijedan 4,5 milijuna kuna bez PDV-a, zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević potpisao je i aneks postojećeg ugovora s tvrtkom Viator, s obzirom da je trebao isteći početkom srpnja.

No s obzirom na najavu štednje, Tomašević je, kažu iz Grada Zagreba, odlučio potpisati ugovor za 44 vozila umjesto dosadašnjih 146, koliko je stari ugovor podrazumijevao, piše Večernji.hr.

- Usto, odustalo se od luksuznih vozila, ovo će biti sve vozila niže klase, najvećim dijelom Opel Corse. Točnije, bit će 42 vozila niže te dva srednje klase, ti će najvjerojatnije biti električni - kažu iz Grada te dodaju da će se Tomašević i njegovi zamjenici Danijela Dolenec i Luka Korlaet na protokolarne obaveze voziti jednim automobilom - Opel Astrom.

Kako doznaje Večernji, u ugovor je uključen i jedan Volkswagen Passat, koji će koristiti predsjednik Gradske skupštine, odnosno SDP-ov Joško Klisović. Novi aneks ugovora potpisan je na razdoblje od šest mjeseci na iznos od 510.000 kuna + PDV, što ispada 85.000 + PDV mjesečno.

Podsjetimo, prema natječaju koji je danas poništen, trebalo se nabaviti 151 osobno vozilo za prijevoz zaposlenika zagrebačke Gradske uprave, a njegov sastavni dio je bila i nabava Mercedesa C klase, BMW-a 3, Audija A4, što nije nužno, kako je objasnio ranije Tomašević, za operativno poslovanje.

Sad kad je natječaj poništen teče rok od deset dana za žalbe, a novi će natječaj raspisati, kažu u Gradu, po isteku danas potpisanog aneksa.

Dnevnik.ba