StoryEditor
gradonačelnik zagreba

Tomašević razljutio Zagrepčane objavom o Jakuševcu: "Daj sjaši više i makni se s funkcije..."

Piše desk  /  05.12.2023., 10:18h

Odron smeća na zagrebačkom Jakuševcu novi je nastavak u tužnoj sagi o odlaganju smeća u metropoli.

Međutim, sada su tri osobe ozlijeđene, a jedan radnik je izgubio ruku ispod podlaktice. 

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević oglasio se na društvenim mrežama u kasnim satima. 

"Uz stalnu postaju za mjerenje kvalitete zraka u Jakuševcu, tražili smo i dodatna mjerenja kakvoće zraka putem mobilne postaje Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Andrija Štampar. Mjerenja su pokazala da su plinovi koji uzrokuju neugodan miris, primarno sumporovodik, amonijak i merkaptani, prisutni ispod graničnih vrijednosti. To znači da je miris koji građani osjećaju neugodan, no ne i opasan za zdravlje.

Mjerenja se rade kontinuirano, a prikazani rezultati pokazuju vrijednosti izmjerene mobilnim uređajem u 13 i 19 sati na dan odrona. Nadamo se da će vrijednosti ostati ispod graničnih i da će se neugodan miris postepeno smanjivati", objavio je Tomašević u ponedjeljak navečer. 

Na ovu objavu javili su se nezadovoljni Zagrepčani, a donosimo neke od komentara. 

‘Kakav ti to nos imaš da ne osjetiš‘

"Čovječe smrdi ti cijeli grad. Kakav ti to nos imaš da ne osjetiš". "Sve se plaća, sve vraća. Igraš se Boga, ukidaš mjere djeci, bahato se ponašaš, nitko kao JA. Ovo što ti se događa ništa nije slučajno". "Daj sjaši više i makni se s funkcije...", "Svaku večer i noć do autobusnog kolodvora smrdi dim kemikalije i otpad, zagađenje postoji, samo nema nikog tko se tim problemom bavi. Nego se uporno i dalje građane obmanjuje", "Sumnjam u ove rezultate", "Nije sramota časno dati ostavku", Kome farbaš oči momak??".

Tu nisu stali. 

"Zaista smiješno je kad vam se dogodi problem uvijek vam je netko kriv, odgovoran. Poput male djece ste... Preuzeli ste grad i od tog trenutka ste vi odgovorni, birače koji su glasali za vas ne zanimaju te fore, znali ste što i u kakvom stanju preuzimate i stoga ne s....e! Zašto gospodo niste našli neki drugi model rješavanja problema odlagališta otpada nego ste se pouzdali u financiranje EU koje je navodno propalo?". 

Na posljednji komentar javio se građanin koji se ne slaže: "Naravno da je propalo kada prste u dobivanju novaca iz EU fondova ima HDZ. Što Vam nije jasno??".

Dnevnik.ba

03. svibanj 2024 17:30