StoryEditor

Tolušić: Agrokorov dug je napravio Ivica Todorić, ne Vlada RH

Piše D  /  29.07.2021., 22:57h

Dug prema dobavljačima nije napravila Vlada, Ramljak, Dalić, nego Ivica Todorić. Posljednjih mjesec dana su svi u tornju i traže naplatu svojih dugovanja. Svi dobavljači su plaćeni nekim iznosima. Kompanije su dobile novac i proslijedile ga svojim malim dobavljačima, kazao je Tolušić nakon sastanka. 

Dodao je kako od povjerenika očekuje da mali dobavljači budu u ovome procesu potpuno isplaćeni. Drago mu je što se nove obveze plaćaju u dogovorenim rokovima, avansno i da nema kompenzacija. Očekuje stablizaciju stanja vrlo brzo te da će svi biti namireni. Ponovio je da za dugove nije kriva Vlada, već Ivica Todorić. Mi pomažemo riješiti probleme kojih ne bi bilo da je poslovanje bilo normalnije proteklih godina, rekao je Tolušić, piše HRT.

Brlošić je izjavio kako su Belje i PIK Vrbovec dobili jednak iznos novca, ali PIK je manje dao svojim kooperantima zbog prirode svog posla. Očekuje da će to riješiti nakon dodatnog financijskog iznosa; traže da sva obiteljska gospodarstva budu riješena u tom drugom krugu likvidnosti. 

Ramljak je izjavio kako su imali jedan konstruktivan sastanak. Tko radi, taj i griješi. Ispričavam se što kooperanti PIK Vrboca nisu dobili isti iznos kao i koooperanti drugih sustava, nešto od tekućih likvdinih sredstava ćemo prebaciti njima kako bi se izjednačio taj postupak naplate starih tražbina, dodao je. 

Oobjasnio je kako je unutar redovitog poslovanja njihov fokus na održavanju hrvatske poljoprivrede i proizvodnje. To je naš cilj, cilj ove vlade jer jedino onda ovaj zakon ima smisla, ako u tome uspijemo. Sadašnje redovito poslovanje je takvo da se svi dospjeli dugovi plaćaju ili će biti vrlo brzo plaćenoi po dospijećima. Uvelike uspijevamo podmiriti sva potraživanja ove grupe. Razgovaramo s bankama, mislim da ćemo za dva-tri tjedna riješiti i pitanje financiranja. Vjerujemo da ćemo uvelike  pokušati namiriti tada stare dugove, istaknuo je Ramljak. 

Ramljak je rekao kako poslijepodne ima sastanak sa Sberbankom gdje će vidjeti hoće li ta banka sudjelovati u ovoj novoj tranši. Pozdravljamo njihovo sudjelovanje, rekao je Ramljak. Nije želio odgovoriti na pitanje koliko im novca treba.

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 03:35