StoryEditor

Tko su ‘tri prekrasne dame‘ koje je Škoro najavio kao pojačanje Domovinskom pokretu?

Piše D  /  27.05.2020., 07:05h

O damama nije htio jer, objasnio je, tek će ih predstaviti, a u Škorinim će se redovima naći Karolina Vidović Krišto i dojučerašnja HDZ-ovka Ljiljana Zmijanović, ali poseban udarac Andreju Plenkoviću Domovinski bi pokret mogao zadati u šestoj izbornoj jedinici prođu li Škori dobro pregovori s Marijanom Petir, od koje zasad još čekaju odgovor.

Pregovori s bivšom HSS-ovkom, europarlamentarkom i saborskom zastupnicom u tijeku su, kažu u Domovinskom pokretu, pa u vodu tako bacaju informaciju koja je prije nekoliko dana stigla iz HDZ-a, u kojem su tvrdili da će Petir s njima jer ponudili su joj prvo mjesto u jedinici koja pokriva jugoistočni dio Zagrebačke, Sisačko-moslavačku županiju te jugoistočni dio Grada Zagreba.

A Petir bi Domovinski pokret službeno trebao predstaviti u srijedu, i to kao nezavisnu kandidatkinju koja će se pojaviti na jednoj od njihovih izbornih lista. Kojoj točno, kažu da još nisu odlučili jer kandidate po jedinicama tek će raspoređivati. Karolina Vidović Krišto dosad se u politiku nije uključivala, a oni koji joj se sjećaju imena, to je vjerojatno jer prate program HRT-a, gdje je ova novinarka i urednica, rođena u Vukovaru, pokrenula, između ostalog, emisiju Slika Hrvatske koja je 2012. godine ukinuta, nakon što je Vidović Krišto u njoj prikazala dio dokumentarca “The Kinsey Syndrome”, u kojem se zdravstveni odgoj dovodi u vezu s pedofilijom.

Novinarka je tada dobila brojne kritike, ali i podršku katoličke javnosti te konzervativne američke spisateljice Judith Reisman, s kojom, sudeći prema društvenim mrežama, Karolina Vidović Krišto i danas komunicira. Drugo spomenuto Škorino navodno pojačanje jest doktorica znanosti Ljiljana Zmijanović, inače braniteljica iz Domovinskog rata. Njeno je pak ime u javnosti postalo zvučnije prije otprilike godinu i pol jer toliko traje i sudski spor koji ona vodi zbog, kako kaže, nepoštivanja prava prvenstva pri zapošljavanju branitelja jer je na natječaju za ravnateljicu NP Krka, na koji se i ona prijavila, ipak izabrana Nella Slavica. Prije dva dana Zmijanović je napustila HDZ, u kojem je bila trideset godina, kazavši kako sadašnje vodstvo stranke ne zaslužuje njezino povjerenje. A ona bi zaslužiti mogla Škorino, i to za devetu izbornu jedinicu, u kojoj bi joj glavni konkurenti u borbi za glasove mogli biti Mostov Miro Bulj te Darko Milinović s popisa HDZ-a, piše Večernji list. 

Dnevnik.ba

16. travanj 2024 07:49