StoryEditor
kvalifikacije za euro

Tko prolazi ako Hrvatska, Turska i Wales završe s istim brojem bodova?

Piše desk  /  16.10.2023., 13:03h

Nakon šokantnih poraza od Turske i Walesa, Hrvatska više ne ovisi sama o sebi kad je u pitanju izravan plasman na Europsko prvenstvo.

Na Euro u Njemačku iz svake skupine plasirat će se po dvije momčadi, a iz skupine D plasman je već osigurala Turska, sinoćnjom pobjedom protiv Latvije (4:0). Za drugo mjesto u preostala dva kola borit će se Hrvatska i Wales, prenosi Index.

Dalićeva reprezentacija sad je na deset bodova i pala je na treće mjesto jer ima lošiji međusobni omjer s Walesom. Ako Velšani do kraja kvalifikacija dobiju Armeniju u gostima i Tursku u posljednjem kolu, oni i Turska ići će izravno na Europsko prvenstvo.

Hrvatska najlošija u trokutu

U tom slučaju Wales i Turska bi imali po 16 bodova, koliko i Hrvatska može imati ako pobijedi Latviju i Armeniju. Tada se gledaju osvojeni bodovi u međusobnim utakmicama, a tu je Hrvatska zadnja sa samo četiri osvojena boda. Wales bi pobjedom nad Turskom imao sedam bodova u tim duelima, a Turska ima šest.

Tako da Hrvatska do kraja kvalifikacija mora navijati za jedan kiks Walesa, koji čekaju gostovanje u Armeniji i domaća utakmica s Turskom. 

Podsjetimo, Hrvatska zahvaljujući plasmanu na Final Four Lige nacija ima osigurane dodatne kvalifikacije pa ima priliku otići na Euro čak i ako ne bude među dvije prvoplasirane momčadi.  

Dnevnik.ba

Standings provided by Sofascore
24. travanj 2024 15:21