StoryEditor

Tko je Slaviša Krunić koji je likvidiran u sačekuši

Piše D  /  23.04.2019., 07:04h

Prema neslužbenim informacijama u pucnjavi je ubijen i Krunićev tjelohranitelj Žarko Pavlović, dok je ranjen Krunićev vozač Goran Ilić. Motiv napada i ubojstva još uvijek nije poznat.

Krunić je prije nekoliko godina progovorio o pokušajima vlasti u Republici Srpskoj da ga reketiraju s obzirom da iza njega, kako je govorio, ne stoji nitko od vladajućih stranaka, piše Klix.

"Kao rođeni Banjalučanin postao sam nepodoban, da ne zaslužujem imati tu kompaniju, da netko druga mora biti vlasnik i da mora biti pod kontrolom. Bili su pritisci da se kupi kompanija... Bila je odluka da je neću prodati ljudima koji nisu dio priče koji grade ovu zemlju, koji žele dobro našoj djeci za budućnost. A oni su oni koje svakodnevno gledamo na političkoj sceni", kazao je svojevremeno Krunić gostujući na Face TV.

On je tada poručio da su svi koji su ratovali prevareni, na sve tri strane.

"Tko je danas mjerodavan da priča da u ovoj državi nema suživota, da je nemoguć napredak, da ne može opstati ovakva kakva je. U našoj tvrtki rade ljudi koji su ratovali na tri strane, odlikovani svatko iz svog naroda, svatko se borio za svoje ideale, ali su na kraju shvatili da su prevareni", dodao je.

Krunić je govorio da je Srbin, ali i Bosanac jer je rođen u BiH, kao i njegov djed i njegovo dijete.

"Ja sam Srbin, ali i Bosanac. Moj otac je rođen tu, moj djed, a i moje dijete. Ja danas živim u BiH, kao i moja cijela obitelj. Ja ne planiram ići odavde. Želim imati u ovoj državi normalan život. Kako se zvala Republika u kojoj sam ja rođen? Bosna i Hercegovina. Ja sam rođen u BiH i ja sam Bosanac. Iznerviraju me kada mi kažu ‘kako možeš tako govoriti‘. Pa to je realnost. Ne smeta mi da mi susjed kaže da je Hrvat ili Bošnjak, kao ni meni kada mi netko kaže da sam Srbin. Kod mene su uvijek upaljena svjetla za sve. Onima kojima to smeta treba im upaliti svjetlo u tunelu", ispričao je Krunić.

Krunić je sinoć na UKC Republike Srpske primljen u teškom stanju, ali je podlegao teškim ozljedama. U njega je, prema neslužbenim saznanjima, ispaljeno više hitaca. Banjalučki mediji prenijeli su da su u napadu na Slavišu Krunića sudjelovale dvije osobe.

Bio je vlasnik više banjalučkih tvrtki, među kojima i kompanije za zaštitu osoba i imovine "Sector Security" i lanca pekara "Žitopeka".

Na mjestu pucnjave nalazi se više policijskih patrola, javljaju Nezavisne novine. Također, veliki broj pripadnika policije naoružanih dugim cijevima nalazi se u krugu UKC-a Republike Srpske.

Prema prvim informacijama radi se o klasičnoj sačekuši jer je ubijen ispred svog imanja.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 12:13