Article_Top_970x250

Tko je Sado Đugum, muškarac uhićen u velikoj akciji FUP-a u Mostaru

otmice, prodaja droge...

Tko je Sado Đugum, muškarac uhićen u velikoj akciji FUP-a u Mostaru

stu 23, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: screenshot via Facebook

U akciji kodnog naziva „Inpact“ istražitelji Federalne uprave policije jutros su na području Mostara razbili grupu Sade Đuguma koji je i uhićen.

Privedeno je sedam osumnjičenih dok je osmi u bijegu, a u pretresima su oduzeti novac, droga i oružje. 

U dobro organiziranoj i složenoj policijskoj operaciji kodnog naziva „Inpact“ uhićen je Sado Đugom, koji je označen kao šef kriminalne grupe, a među privedenima su i Dženan Demirović poznati mostarski kriminalac.

Sado Đugum odavno puni stupce crne kronike, a javnosti je poznat i zbog ugrožavanja sigurnosti.

Pripadnici policije Zapadnohercegovačke županije uhitili su Sadu Seferovića u travnju prošle godine, koji se predstavlja i kao Sado Đugum. On je uhićen zbog ugrožavanja sigurnosti.

Đugum je uhićen nakon što je duže od pola godine bio pod policijskom prismotrom. I odranije je javnosti bio poznat, a u medijima je predstavljan kao član bajkerske grupe „United Tribuns“.

Njemačka policija proglasila je ovu organizaciju mafijaškom i trećom po opasnosti u Europi. No, i Đugum-Seferović negirao je ranije da njihova organizacija predstavlja opasnost. 

Prema pisanju medija, Đugum-Seferović živio je na relaciji Beograd – Sarajevo - Njemačka, gdje je navodno rukovodio „United Tribunsima“.

Nakon što je "Avaz" objavio ove informacije, javio se Sado Seferović i demantirao da je uhićen zbog ugrožavanja sigurnosti. 

- Sada imam neki normalan život, izjavio je tada Seferović.

Inače, kako je rekao, on je vlasnik jednog lokala u Sarajevu, firme za izdavanje automobila i nekretnina, te vodi obiteljski život.

Zanimljivo je da je uhićeni Sado glumio u filmu o hajdučkom junaku Mijatu Tomiću „Hajduk“, koji je prikazivan i publici s ovih područja u europskim zemljama. On u tom ostvarenju glumi kadiju i zapovjednika duvanjske regije.

Dnevnik.ba