StoryEditor
iskusna političarka

Tko je Nataša Radulović, zastupnica u NSRS-u koja je jučer govorila o "ođašnjem obadanju"

Piše desk  /  16.11.2022., 09:04h

Konstituirajuću sjednicu Narodne Skupštine Republike Srpske definitivno je jučer svojim bahatim nastupima i rječnikom neprimjerenim skupštinskim forumima obilježila Nataša Radulović iz Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorada Dodika.

"Nemoj ođe da se obadaš";

"'Alo, momak, prekini";

"Danas budi dostojanstven, ovo je svečana sjednica, biće prilike da se bijemo…"

Ovo je samo dio iz "arsenala" izjava Radulović čiji nastup će definitivno ostati upamćen.

Građani Banje Luke i ostatka BiH jedinstveni su u ocjeni da je ovo što smo jučer mogli vidjeti "jad i bijeda".

Tko je Nataša Radulović?

Prema biografiji, rođena je u kolovozu 1951. godine u Pirotu u Srbiji, a živi u Banjoj Luci. Istaknuta je članica banjalučkog SNSD-a, a već nekoliko mandata je i narodna zastupnica.

Ranije, iz očito razumljivih razloga, nije mnogo govorila, a kada je govorila davala je sporne izjave. U lipnju prošle godine je tadašnjoj kolegici iz parlamentarnih klupa Jeleni Trivić poručila da "ako joj se ne sviđa napusti zemlju".

Novinar i bloger Slobodan Vasković pisao je početkom godine da "glumi Crnogorku" s lažnim akcentom.

Navodio je i bliska suradnica Vlade Đajića, direktora Kliničkog centra u Banjoj Luci i predsjednika Gradskog odbora SNSD-a u tom gradu, zaduženog za "popravljanje imidža" vodeće stranke u RS-u u tom dijelu BiH.

S pivom u vrtić

"Radulović preferira alkohol kao stimulans. Bolje upućeni tvrde da se redovno pojavljuje na sjednicama Narodne skupštine RS-a u alkoholiziranom stanju. Sklonosti Radulovićeve prema dobroj kapljici potiču još iz perioda kada je bila direktorica Centra za predškolski odgoj i obrazovanje Banja Luka. Ona je tada, podrazumijeva se, alkohol kupovala novcem građana."

Ostat će, ističe Vasković, upamćena javna nabava iz 2014. godine, kada je Radulović za navodne potrebe Centra za predškolski odgoj i obrazovanje Banja Luka nabavila 234 boce vina, 72 boce štoka i 15 kartona piva.

"Netko maliciozan bi pomislio da djeca u banjalučkim vrtića vrijeme provode opijajući se. Na sreću, to ovdje nije slučaj jer je Radulovićeva spomenuta alkoholna pića nabavila isključivo za potrebe sebe i svojih suradnika", pisao je Vasković početkom ove godine.

Voli zaigrati

U teško alkoholiziranom stanju, navodi Vasković, "Radulović obično zaboravlja na crnogorski akcenat pa je suradnici moraju podsjećati da je Crnogorka".

image

Nataša Radulović na fešti

SLOBODAN VASKOVIć

"Pored tog propusta, Radulovićeva ima običaj i dohvatiti se stola i mikrofona… Fotografije Radulovićeve na stolu je nastala u ranom periodu fešte, dok je ona još bila u stanju stajati na stolu. Završnu fazu te fešte je provela ispod stola", zaključio je Vasković opisujući događaj koji je, navodno, organizirao spomenuti Đajić.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 07:44