Article_Top_970x250

Tko je bogati šeik čije je društvo napravilo skandal u dubrovačkom klubu

račun od 50 tisuća eura

Tko je bogati šeik čije je društvo napravilo skandal u dubrovačkom klubu

lip 12, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: Profimedia

58-godišnji princ Mohammed bin Zayed Al Nahyan prijestolonasljednik je UAE i vladara Abu Dhabija te zamjenik vrhovnog zapovjednika Oružanim snagama UAE

Gosti, pristigli u Dubrovačku luku Gruž s jahtom 'Yas', jednom od najvećih jahti na svijetu dužine 141 metar, koja je u vlasništvu emira UAE šeika Hamdan bin Zayed bin Sultan Al Nahyan, a njome se često služi i njegov sin princ Mohammed, izazvali su aferu u Culture Cub Revelin odbivši platiti račun od 50 tisuća eura.

Naime, Dubrovački dnevnik je pisao kako je "ekipa s jahte Yas pohitala u subotu navečer u Culture Cub Revelin, popularni klub u staroj gradskoj jezgri. Jedan od prijatelja princa Mohammed proveo je večer časteći hostese skupocjenim šampanjcem, a kada su se tome zbrojile litre alkoholnih pića koje je društvo popilo, račun je dosegnuo 50 tisuća eura."račun i Revelina | Autor : 24 sata

FOTO: 24sata

Jedan VIP uzvanik koji je trebao platiti je odbio platiti račun za piće hostesama je u cijelu priču s naplatom računa došla i zaštitarska služba, a potom i policija koja je mlađeg muškarca, čiji identitet policija nije htjela otkriti, privela u postaju, a on je potom uz pomoć drugih gostiju platio račun koji je premašivao 375 tisuća kuna. Nitko ne želi izaći u javnost sa informacijom tko je zapravo boravio na toj jahti, je li to bio sam princ Mohammed bin Zayed Al Nahyan ili njegovi predvodnici koji dolaze snimati teren prije njegovog dolaska. Sve se više u javnosti špekulira da je na jahti bio princ Mohammed s obzirom da je teško vjerovati da bi prethodnica dolazila upravo tom jahtom koju koristi samo princ Mohammed.

58-godišnji princ Mohammed bin Zayed Al Nahyan prijestolonasljednik je UAE i vladara Abu Dhabija te zamjenik vrhovnog zapovjednika Oružanim snagama UAE. On se smatra pokretačkom snagom aktivističke vanjske politike UAE i vođa je kampanje protiv islamističkih pokreta u Arabiji.

Zbog lošeg zdravlja predsjednika UAE Sheikh Khalifa bin Zayeda, princ Mohammed bin Zayed preuzeo je većinu predsjedničkih javnih poslova države i svakodnevnog odlučivanja o emiratu Abu Dhabi kao krunski princ Abu Dhabi i stoga se ponekad smatra de facto vladar UAE-a.

Mohamed bin Zayed Al-Nahyan je treći sin Zayeda bin Sultana al Nahjanaprvog predsjednika UAE i vladara Abu Dhabija.

Iako je teško procijeniti bogatstvo prijestolonasljednika, špekulira se kako je njegova obitelj ima bogatstva u vrijednosti preko 150 milijardi USD, a princ Mohammed sam više od 30 milijardi USD. Princ Mohammed, poznat i kao MBZ, živi u velikom kompleksu palača u Abu Dhabiju, u blizini predsjedničke palače Al Bateen, piše Večernji list.

Dnevnik.ba

Tagovi: